Ayurveda

2012-04-26 @ 18:58:25

Har idag helt plötsligt fått iden att undersöka mer kring ayurveda, den 5000 år gamla indiska läkekonsten.

Jag har kommit fram till att jag har dominerande inskag av vata, det finns totalt 3 såkallade doshor.

Bilden nedan som inte syns står det att vata kan ha svårt mes vinterårstiden för det är den känsligaste doshan. Jag kände: äntligen kanske det kan finnas en lösning till hur jag lindrar mina krämpor undee vintern! Jag lider verkligen o mår dåligt men ingen förstår mig....

Detta har avgjort det. Jag ska boka en konsultation och testa. Tanken med ayurveda är att få kroppens doshor i balans.

Känner mig så fruktansvärt i obalans. Har inget att klaga på, de flesta bitar i mitt liv är välbalanserade jämfört med hur mitt liv mest har sett ut. Ändå saknar jag motivation, är lättretlig, rastlös och känner att min kropp inte har den energi som jag brukar ha. Jag kan ju inte låtsas att gå omkring o vara glad o klämkäck för att jag hade den energin förut.

Nä...balansen måste återställas...ska boka ayurvedisk konsultation


.

2012-04-26 @ 18:39:24

.


Hårstrån...

2012-04-26 @ 08:35:28

Hår på huvudet är ju fint och det vill ju alla ha. Hår är alltså fint när det kommer i mängder. När hårstrån är separata och ensamma är de inte mycket att hänga i granen.

Tänk på det...hårstrå i ögat, hårstrå på bordet, på kläderna, på golvet....and so the list goes on....

Jag har precis gått hemifrån, tagit på mig skorna och känner att jag har ett hårstrå i strumpan som är virad runt min ena tå...allvarligt...vad gör man? Det irriterar mig till galenhet men jag får helt enkelt vänta tills jag är på jobbet...tills dess får jag gå runt med ett hårstrå runt min tå..


.

2012-04-25 @ 12:39:55

.


100 %

2012-04-25 @ 12:39:13

Den här bilden är så bra tycker jag. En inspiration för mig. Jag har ofta svårt att koncentrera mig och vandrar oftast bort i mina egna tankar....

Det innebär ju såklart att jag inte ger 100% för jag är nån annanstans i tankarna.

Idag är en sån dag. Jag ger kanske 40-50 % idag. Vill inget hellre än att dra ett täcke över huvudet och ligga i sängen. Att jag sen kommer ligga rastlös och inte kunna sova är ju inget jag tänker på just nu.

Vaknat mitt i djupsömnen imorse. Allt irriterar mig idag, sommaren känns långt borta. Kan inte bestämma vad som är bästa resplanen under sommaren....vill att det ska vara fredag men har inga direkta definierade planer. Vill bara slappa framför tvn men inte heller själv. Vill följa med tjejerna på standup men då kan inte alla. Ska jag ändå sitta hemma? Ska jag klippa håret på mig själv? Ska jag färga håret fast jag lovat att inte göra det?

Idag är en SÅN dag. En jävla skitdag och mina tankar är på 100 olika ställe samtidigt.

Nu ska jag fokusera på bilden nedan, den bör vara mitt mantra


Toxoplasma...

2012-04-24 @ 08:49:21

Jag har alltid vetat att kvinnor som är gravida inte ska hantera kattlådor men har aldrig vetat varför. Nu vet jag.

Igår tittade jag på en dokumentär som bland annat handlade om toxoplasma som är en parasit som finns omkring oss. Huvudvärden är katter och de fortplantar sig i katters tarmsystem, fyyyyy vad äckligt!!

De kan parasitera sig till människor men i första hand vill de åt råttor. Det äckligaste är att parasiten kan ändra ens beteende, för råttor som har en naturlig instinkt att hålla sig ifrån katter dras de istället till dem om de har blivit parasiterade. För människor kan dragningskraften till katter också vara sann, därav cat lady syndromet.

Människan kan bli allmänt avtrubbad mot fara också, i trafiken tex kan en parasiterad person inte bry sig om trafikljus etc och vara en trafikfara på det sättet.

Anyways...I AM CHOCKED!! Hur äckligt är inte det här??!


Mina helger?!

2012-04-23 @ 12:16:34

Skriver jag nästan aldrig om här i bloggen! Konstigt egentligen. Man skulle kunna tro att det enda jag gör är att sitta framför tvn och vräker i mig chips. Så är det ju inte. Det är snarare så att jag gör så mycket att jag inte hinner eller orkar skriva i bloggen.

Sen älskar jag inte att skriva om det jag gör, för hur kul är det??! Nu har jag joggat, ätit, festat...blablablaaa. Blir ju som de där statusuppdateringarna som man hatar. Där folk ska skriva hela tiden vad de GÖR. Jag bryr mig inte vad de gör, tell me whats on your mind istället!

Men nu ska jag ändå skriva vad jag GJORDE i helgen. Bara för att vara motsägelsefull och inkonsekvent. För att jag kan det. Min blogg, I make the rules.

Jag var på skatteverkets informations-grej i lördags kl 10. Det var info om hur man deklarerar när man sålt en bostad. Det var skitbra faktiskt. De måste vara Sveriges roligaste "tråkiga myndighet". Anyways, nu har jag fått 100 vuxenpoäng tillgodo, nu kan jag börja larva mig igen!!


Assignment failed....

2012-04-20 @ 16:42:43

Jag har en app som heter change your life. Den ska få en att öka medvetenheten om livet så att man läe sig befinna sig i nuet.

Gårdagens uppgift var nedanstående bild. Total failure. Tog inte ens an mig uppgiften. Men visst är det svårt att säga till folk i ens närhet att man älskar dem. Det är jättesvårt och att säga det 10 ggr under en dag. Var de höga när de kom på den här uppgiften?? Eller så kanske de bara var amerikaner...

Räknas det att man nästan typ sagt det till katten?


Vad händer när våren inte kommer?

2012-04-18 @ 08:54:03

När våren inte kommer blir vi svenskar deprimerade, galna, knäppa. Jag vaknar irriterad och frusen varje morgon. Har mest lust att sitta framför tvn och inte röra på mig. Hur kul och inspirerande är det?

Rastlösheten sprider sig och folk får spel. Det känns som att alla letar efter någon kick för at liksom orka de här sista veckorna av galenskap och kyla. Läste precis i Aftonbladet att de ska blrja spela in nya avsnitt av baren som sändes för ungefär 15 år sedan. Nu har alltså tv också fått spel och de tar till galenskaper för att still oss nordbors rastlöshet.

Fy fan! Jag har faktiskt alltid hatat våren. Varför!!??? Det är ju underbart suckar och stönar varenda jävel. Ja det är underbart med vår. Men fan inte i detta land!

När kan du sist minnas en vår som varar mer än 3 dagar i sträck. Jag tror jag var 17 senast. Med vår menar jag sol, mellan 10-15 grader, fåglar som kvittrar och den här känslan att "ingenting spelar roll för att msn blir ändå så lycklig för snart är sommaren här"

Sanningen är att våren i Sverige är obefintlig. Det är en jäkla kamp fram o tebax med kyla, lite varmare och så ännu mer kyla. JAG HATAR MELLANÅRSTIDER! Höst och vår kan man skrota, det är ändå inga riktiga årstider, bara övergångar fyllt med elände tills den riktiga årstiden kommer.

Som vanligt har jag totalt tappat tråden och förvirrat er. Minns ni ens vadjag började skriva om? Kanske borde satsat på att ha blivit politiker istället.


Byta inriktning på bloggen?

2012-04-16 @ 08:24:19

Ja det har jag fått tips på...av pojkvännen såklart. Men det vet vi ju alla att det inte kommer att gå. Samt, om jag inte får ut mins klagomål via bloggen; gissa då vart dem tar vägen!!? Hahaa, just det...närmsta öronen. Det tänkte han nog inte på....

Det finns en möjlighet att jag kombinerar min blogg då med klagomål och lite annat gott o blandat.

Nu ska jag fortsätta att klaga lite.

För ett tag sen köpte jag ett sånt här serum för att förlänga ögonfransarna hos Let's deal som förhandlar grupprabatter som man kan ta del av. Jag såg dem som ett seriöst företag, tvekade inte och köpte. När jag sen öppnade ena paketet (fick 2st) smetade jag skiten på fransraden och fick sen bara lust att läsa på förpackningen.

Till att börja med förstod jag inget av det som stod på förpackningen. Första tanken är att jag glömt engelska. (stor chans med tanke på att jag pratat och mailar dagligen på engelska i mitt jobb) sen förstår jag att det är crap-english. Alltså google translate english. Sen upptäcker jag att hela förpackningen och alltet är skrivet på kinesiska. Wtf??!!

Jag har fått en kopia!! Det står bland annat att ingredients är "hair follicles"...alltså hårsäckar. Stor chans!

Jag blir såklart arg för jag har blivit lurad. Jag skriver till Lets deal och de hänvisar mig till leverantören. Www.aladdinshop.se. De som alltså säljer de falska produkterna. Den sidan är stängd. Jag kommer iallafall inte in där.

Let's deal säger att jag kan skicka in produkterna till dem om de är i obruten förpackning. Idioter! Såklart de inte är. Jag gör en reklamation, jag vill inte utnyttja distansavtalslagen med åbgerrätt.

Jag åker på semester och förtränger allt. Nu har jag bestämt att skriva i min blogg om båda dessa oseriösa företag.

Tacka vet jag Groupon! Aldrig strul. Ska aldrig mer handla på Let's deal.


Flera dagar

2012-04-12 @ 08:43:31

Har jag försökt ladda upp den här bilden...nu när jag tänkte ge upp och radera inlägget så gick det.

Börjar avsky teknikproblemen med den här bloggen. Det är en piss i sjön, jag vet men med min korta stubin som försöker lägga upp ett inlägg flera ggr ich det inte går samt att jag troligtvis suttit o skrivit en text. Jag går ju runt som en tickande bomb


Istanbul!!

2012-04-12 @ 08:40:30

Måste helt enkelt ha världens finaste och mest stämningsfulla skyline. Helt otroligt vilken utsikt


På väg till jobbet....

2012-04-02 @ 08:54:02

Sitter och läser tidningen och det står att fler kvinnor födda utomlands startar eget.

Jag får en känsla av att "vill också". Jag hade tidigare lite ideer om att importera grejer från andra länder som inte finns i Sverige. Vi vet ju alla att Sverige är ett u-land på den fronten. Blir så arg när jag tänker på det.

Men å andra sidan har jag börjat förstå varför. Som i förra veckan tex när jag var sjuk och drack dunderdrycken Lemsip från London. Den var helt fantastisk, jag tog nästan rekommenderad dagsdos i 3 dagar. När jag sen slutade hade jag ont i partiet kring lever/njurar....sååå det finns nog ofta anledningar till varför vissa ämnen är förbjudna

Men å andra sidan så kommer vi ju alla att dö..förr eller senare


..

2012-04-02 @ 08:47:45

...


RSS 2.0