Yaaay! Ska bli diplomerad kostrådgivare!

2013-05-31 @ 08:58:56

Nu tar jag min hobby till nästa nivå! I dagarna går startskottet till den utbildning jag anmält mig till som diplomerad kostrådgivare. Ska bli så kul! Har fått hem kursboken och det är VERKLIGEN en skolbok! Pyttetext med massa infornation inpetad här och var.

Ni har ju märkt att det inte blivit så mycket recept på sista tiden. Dels hinner jag inte, orkar inte men jag har även gått "back to basics" och även insett att jag behöver mer protein och mindre fett som mellanmål. De nötbarerna jag gör är bra som reservmellanmål på språng eller om nan reser men fetthalten från nötter är hög & proteinhalten lite för låg ändå.

Nu kör jag kesella och funlight wild berries och rör ihop på jobbet. Sen kastar jag i lite havregryn. Enkelt, gott & nyttigt!

Har för övrigt hamnat på nån typ av platå med träningen. Jag har jättesvårt att trötta ut mina muskler. Lägger på vikter, kör mellan 6-10 reps för varje övning. Blir lite skakig men träningsvärken är bara måttlig efteråt. Har aldrig varit med om det förut. Lägger jag på mer vikter är det på gränsen att jag nästan inte orkar eller så känns det i ryggen och det är ju inte värt om man skada ryggen.

Kör även supersets så förbränningen är på topp och inte någon vila mellan olika övningarna. Nästa grej får väl bli att teata drop sets, dvs man har mycket vikter och få reps första övningen. Sen går man ner i vikter och ökar antalet reps istället.

Får nog börja med lite högintervalltrning igen. Det är dags att ta träningen till nästa nivå, känner det så tydligt. Nästan som att min kropp pratar med mig


Havregrynsgröt-mania!

2013-05-27 @ 08:34:13

Det har inte blivit sååå mycket recept på sista tiden och det beror ganska mycket på att jag tröttnat på att mina mellanmål är för söta. Har börjat köra lite "back to basics" istället, typ kesella med quinoapuffar smaksatt med fun light eller yoghurt med valnötter och honung. Ja..jag har inte haft jättemycket tid heller.

Just nu har jag havregrönsmani till frukost. Nedan 3 olika varianter på havregrynsgröt, med proteinfluff, havregrynamorotskaka med riven morot och kanel och havregrynsgröt med banan och mjölk. Rör alltid ner en skopa vaniljproteinpulver i gröten( förutom när jag äter det med proteinfluff såklart)

Har ni fler ideer som man kan göra med havregryn?


Lite ljug och mål med träning...

2013-05-26 @ 14:53:22

Jag ljög, tänker inte lägga upp receptet på kokosbollarna, har gjort det många ggr förut och även via instagram. Ni får kolla där. Ibland undrar jag vad jag vill uppnå med träningen..speciellt när kroppen gör ont, man är stressad och vill bara soooova! Jag vill ju inte bara vara smal och plågar mig därför inte i timslånga konditionspass för att förlora både muskler och fett. Man blir ju inte smal av det, bara plågad och med bra kondition. Det är ju skitbra om man behöver konditionen till nåt. Eftersom jag bestämt mig för att sluta springa till tinnelbanor där dörrar stängs behöver jag ju inte konditionen längre.

Jag plågar mig själv med vikter istället. Jag har dock börjat inse att jag nog måste lägga i dn extra växel för att se resultat. Jag har fokuserat på att bygga muskler men för att de ska synas måste man ju som alla vet minska kroppsfettet. Det betyder att jag måste minska på kolhydraterna och lägga till fler medelkonditionspass alternativt högintervallträningar. Gaaaaah!!!!

Jag har bestämt mig för att köra som jag gör nu gällande träningen, minskakolhydraterna på kvällarna och i mitten/slutet av juni lägger jag till fler promenader och högintervallpass. Jag kommer alltså inte ha nåt liv. Punkt...

Nä skoja bara...byter ut några styrkepass mot högintervallträningar på ca en kvart, behöver bara planera innan:)


En hater-day...

2013-05-24 @ 09:03:07

Idag ville jag verkligen stanna hemma. En riktig hater-day...hatar allt mina ögon faller på. Och är astrött och på bristningsgränsen till att gråta innan jag ens kommit till jobbet. Och för er som undrar; nej jag orkar fan inte med mig själv såna här dagar. Problemet med dagens samhälle är att man inte kan göra som kroppen vill. Det är bara att bita ihop och köra på!

Kom hem vid 22-tiden igår från London och jag behöver verkligen ta igen förlorad tid för att inte bli stressad. Behöver betala räkningar, städa, handla, laga mat och allt jäkla skit man måste göra. Tur att det är helg så jag kan spendera den bra!

Efter att ha varit på kurs så undrar jag om det är jag som är onormal när jag är hungrig eller om det är andra som är onormala som inte äter mellanmål? Jag vill ju inbilla mig att jag är normal.

I London äter man kl 13 och här i Sverige äter jag vid 11.30-12. Men eftersom det dessutom är tidsskillbad betyder det att vi äter lunch kl 14 svensk tid.

Jag är den enda som sitter och knaprar på mina mellanmål. Jag vet att folk undrar varför jag äter hela tiden. Oftast tror folk att man är gravid för att man äter. WHAT?

WHY DONT PEOPLE EAT??!!! Gåta för mig!


Bloggen bråkar!

2013-05-23 @ 00:57:37

Är i London så det blir inga bakningsgrejer förrän till helgen igen. Bloggen bråkar hela tiden så jag orkar inte uppdatera när jag har halvdåligt internet

Har shoppat både idag och igår. Lite ångest för jag impulsshoppat dyrare grejer men samtidigt lugn för det ändå faktiskt är bra grejer o inget crap. Köpte en rengöringspeeling som innehåller diamantpulver, jag kan bokstavligen se hur den gjort mina porer mindre på en behandling.

Hittade även ett nattlinne som jag föll för! Sååå skön! Killen kommer att hata den (sorry)


Här kommer receptjäkeln

2013-05-19 @ 11:21:09


Kan tyvärr inte ladda upp bilder

2013-05-18 @ 16:00:48

Receptet kommer när det går igen...om det går


.

2013-05-18 @ 15:59:27

.


Cinnamon swirl sockerkaka!

2013-05-18 @ 15:58:58

Idag är det bröllop! Yihaaa! Min fina vän Pinar ska gifta sig och snart är det dags att göra sig iordning för fest:)

Eftersom mina planer att träna gick i stöpet för jag vaknade helt snorig beslutade jag mig för att baka veckans mellanmål. Mellanmålen är min svaga punkt. Om jag inte har mellanmål till hans blir det godis eller så blir jag ett monster.

Detta recept är stulet från http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com%3C/a%3E%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com%3C/a%3E">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">http://bodybuilding.com">bodybuilding.com vilket för övrigt är världens bästa hemsida.

Receptet nedam i bilden. Jag gjorde faktiskt fel och fick peta ner proteinpulvret väldigt sent så min kala bldv inte pudrig av kanel och stevia som den skulle blivit.

Just det, ni kan byta ut xylitol mot stevia strö, jag tog 2,5 msk i smeten och till ströt tog jag lika mycket och blandade med kanel.

Bytte ut äppelsåsen mot 2 msk grekisk yoghurt, 2 msk kesella och 2 msk banan. Det viktiga är liksom att man får med nåt som är kladdigt och håller kakan mjuk.


Ingredienser

2013-05-16 @ 08:45:08

Har fått en del frågor om vart man köper alla ingredienser. Minns själv när jag ville börja med alla recept och hur jag frustrerad sprang runt och sökte i butikshyllorna. Frustrationen var stor över att jag fick springa runt i flera butiker för att köpa olika saker. Så är dwt tyvärr fortfarande men nu när jag bet vart jag ska ta vägen försöker jag planera därefter & se till att ha grejer hemma. Det blir också allt vanligare med dessa varor i butikerna.

Kan rekommmendera att hemköp på NK har de flesta av sakerna


-Mandelmjöl= Risenta har så kolla i den hyllan. Finns även på Lidl

-Kokosmjöl= Risenta & kung markatta har

-Stevia strö = finns i de flesta butiker nu. Sötningsmedel som ska vara naturligt. Det är det inte riktigt men whatever

-Protein whey= bästa finns på nätet; mmsports, proteinbutiken, fitnessguru,gymgrossisten

-Protein kasein = samma som ovan.

När det gäller protein är whey bäst till bakning. Man kan inte baka i ugn med kasein, det blir som tuggummi. Om du inte tänkt styrketräna flera dagar i veckan kan du strunta i kasseinprotein. Fokusera på whet och välj en neutral smak som choklad/vanilj. Päronsplit är säkert jättegott men hur gott blir det om du vill göra pannkakor eller chokladbollar? Trust me...I have been there...frustrerande!

- pumpapure = har själv inte inhandlat men ska snaaaart! Finns på vivo daglivs i fridhemsplan. Används som mjukgörare/smaksättare. Jag har hittills bara använt barnmatsburkar som plommonpure etc

- cashewnötsmör= kung markatta har en variant som är bra

- jordnötssmör= green choice finns oå Coop och är ekologisk. Köp en ekologisk utan härdade fetter. Skippy är EJ ok. Härdade fetter är döden för kroppen. Heter saturated fats på engelska. Undvik alltid detta vad det än gäller.

- strödadlar = finns på life hälsokost. Jöttegott att strö över musli, ha i proteinbarer etc

-peaprotein/ärtprotein= används till sånt som inte ska vara sött, tex proteinpizza. Finns på bodystore.se

Övrigt bra att ha som jag tror och hoppas att ni känner till:

-havregryn

- nötter

- kokosflingor

- bakpulver

- kesella

- mandelmjölk/sojamjölk bra till protrinbarer istället för vanlig mjölk då man kan ha dem i väskan hela dagen

Ut och handla nu!


Snacka om att vara onödig

2013-05-15 @ 08:46:38

Igår kväll kl 22 stod jag och gjorde mina nötproteinkokosbollar för att slippa hungerpaniken på jobbet. Nu står jag på perrongen och har glömt dem hemma! Gaaaaah! Jag orkar inte med mig själv just nu! Som vanligt!

Jag är dessutom småförkyld och har kommit på att förkylningarna alltid inträffar i samband med att jag varit barnvakt eller träffat lillebrorsans lilla. Inte så konstigt att förkylningar kommer och går, barn bär ju på massor av bacilusker


Godaste nötkokosbollarna!

2013-05-14 @ 23:20:11

Yep! I did it again! Har gjort några misslyckade mellanmål och sen haft fullt upp att jag inte prioriterat mellanmålsbakning! Däremot får jag panik när jag inte har mina mellanmål. Springer runt och plockar frukter och rotar nötter i lådorna på jobbet.

Dessa godingar har jag gjort såhär;
4 dl havregryn
2 msk kokosflingor
2 skopor whey choklad
0,5 dl hackade nötter
0,5 dl cashewnötsmör
2 msk kokosmjöl
1 msk honung
0,5 dl katrinplommonpure (barnmat)
Ca 1 dl mjölk

Blanda först alla torra ingredienser och sen i med allt kletigt. Ha inte för mycket mjölk från början, testa dig fram. De ska vara rullbara.

Jag rostade några hackade hasselnötter i stekpannan och rullade i. Och guuuuud vad gott det blev!

Idag var det legday på gymet! Därför jag står och spänner armen på bilden !


Yummiieeee! NOT!

2013-05-13 @ 20:46:06

Yes det ser gott som fan ut! Men det var det inte! Choklad proteinpannkakor med chokladsås och 5% philadelphiaost blandat med kesella och stevia.

En sak är säker. Chokladsåsen gjordes på vatten, kakao och stevia. Det var chokladsåsen som förstörde allt. Äcklig bitter chokladsmak. Lägger inte ens ut receptet


Protein morotskaka & möhippa!

2013-05-12 @ 21:29:03

Igår hade vi möhippa för min vän Pinar som ska gifta sig. Vi skulle överraska o kidnappa henne & hennes reaktion när hon såg oss var att springa in i sitt rum och inte öppna dörren! Haha! Vi hade jättetrevligt hela dagen och brunchade på Stallmästargården, gick runt i Kungsan o fick massa uppdrag, till hennes syster för middag och till sist blev det utgång. Alla körde och ingen drack. Jo redbull. Hemska dryck. Att somna var inget problem men att sova ut var svårare.

Vaknade efter 5 h och gick på powerwalk, har varit som en zombie hela dagen o lyckades sova middag 1timme. Gymade och körde rygg och nu blev det en morotskaka-protein style i micron. Receptet är som vanligt inte mitt men jag gillar att jag lyckas imponera på folk ändå:) hehe! http://Www.tasty-health.se">http://Www.tasty-health.se">http://Www.tasty-health.se%3C/a%3E">http://Www.tasty-health.se">http://Www.tasty-health.se">http://Www.tasty-health.se">http://Www.tasty-health.se">Www.tasty-health.se är grundaren till detta recept;

Muggkaka:
1 äggvita
1 msk lättkesella
1,5 msk havremjöl (mixa havre med handmixer så blir det mjöl)
1 msk mandelmjöl
1 msk whey protein vanilj (kan uteslutas)
0,5-1 msk Stevia strö(sötningsmedel)
0,5 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 msk morotspure (typ semper barnmat)
1 msk finriven morot
2,5 msk mjölk

Frosting;
1,5 msk philadelphia 5 %
3 msk lättkesella
1/2 msk stevia strö

Blanda alla ingredienser i en stor mugg.tänk på att det sväller, in i micron i ca 1 min. Ta ut den & låt den sjunka lite. Känn på konsistensen och in i mikron igen tills den har den konsistens du är nöjd med.

Vänd upp och ned på kakan och bre över frostingen! Enjoy!

https://cdn2.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb0be087c3374acdf228.jpg">https://cdn1.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb0be087c3374acdf228.jpg">https://cdn2.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb0be087c3374acdf228.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb0be087c3374acdf228.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb2ce087c336eafa8fc8.jpg">https://cdn2.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb2ce087c336eafa8fc8.jpg">https://cdn3.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb2ce087c336eafa8fc8.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb2ce087c336eafa8fc8.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb36e087c337481893af.jpg">https://cdn3.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb36e087c337481893af.jpg">https://cdn1.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb36e087c337481893af.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/877051/7-3/pic_518feb36e087c337481893af.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/877051/7-3/pic_518fed2f9606ee5f82c3ee8f.jpg">https://cdn1.cdnme.se/877051/7-3/pic_518fed2f9606ee5f82c3ee8f.jpg" class="image">


Vad är protein? Och varför?

2013-05-10 @ 08:30:08

Protein är kroppens byggstenar och består av 20 stycken aminosyror varav 9 st är essentiella. Det innebär att man måste få dem i sig via kosten för att kroppen själv inte kan producera dem.

Protein är således nödvändigt för celluppbyggnad, för bildandet av hormoner, enzymer och immunförsvaret.

För ökad muskeltillväxt såsom styrketräning har 3 specifika aminosyror visat sig vara bäst lämpade. Dessa är leucin, isoleucin och valin. Är målet att byggamuskler kan man ta ett tillskott av BCAA som innehåller dessa grenade aminosyror som då tas upp snabbare än om det måste passera matspjälkningssystemet såsom vanlig mat.

Vanlig mat är självklart alltid bäst men jag har personligen svårt att äta så mycket kött, fisk och kyckling för att täcka mitt behov. Därför äter jag proteinpulver som tillskott. Det är varken gott eller mättande att ta en shake med protein så jag försöker göra lite roligare saker som bakning. Mitt fokus är på mellanmålen.

Världshälsoorganisationen rekommenderar ett dagligt intag av protein på 0,75 gr per kilo kroppsvikt. Observera att detta är en rekommendation och de varierar ofta och man måste anpassa det till sin livsstil. Vi lever inte på samma sätt över hela världen.

Studier har visat att ett intag på 1 upp till 2 gr protein per kilo kroppsvikt är att föredra vid muskelbyggnad. Detta innebär att en person på 50 kilo ska få i sig mellan 50-100 gr protein/ dag. Tro nu inte att en kycklingbit som väger 100 hr är lika mycket protein, det kanske motsvarar 20-30 gr protein.

Tänk efter nu, summera allt du äter under en dag, får du ens i dig den mängden som WHO rekommenderar? Tänk speciellt på frukosten (de flesta äter mackor & gröt) och mellanmålen?

I nästa inlägg ska jag berätta lite om proteinpulver:)


RSS 2.0