torr-rakning

2014-01-30 @ 08:36:33
ja ni vet vad jag menar. Varje gång man gör det tror man också att "den här gången ska det inte kännas som huden brinner". for real? snacka om att lura sig själv. ..

Imorse packade jag mina gymkläder och ville använda mina nya brallor som är 3/4 längd. På mina korta stubbar är dwt snarare 4/5 längd me anyways. You get the point. Benen måste vara rakade. Så jag tog hyveln Imorse och torr rakade mina vader. Inre ens hela vaderna. Ni vet ju vid det här laget att jag hatar morgonduschar så det här var mitt enda alternativ. (eller att byta till långa byxor men nu är ju de här mina nya så det är inte hellee ett alternativ)

Ca 30 min senare känns det nu som mina ben brinner. Kan någon förklara för mig VARFÖR? skär man upp huden mer vid torrakning? är det bakterier som tar sig in i hårsäckarna? jag vil bara ha en logisk förklaring så slutar jag med de här dumheterna. DA FUKKKK WHY???

Det kommer sluta med att mina ben är så prickiga av smärta att jag kommer få ha på mig mina knälånga strumpor när hag tränarförsökee få fram magrutor....its not happening. ...

tillägg

2014-01-27 @ 23:28:33
jaja mycket babbel. har varit själv hemma i 3 dagar nu. Det här är sååå jag..hahahhaaaoch den ovanför är såååå inte jag 😂😂😂😂 har gjort en mealprepp...yaaay! proteinet köper jag färskt ute, har svårt för återuppvärmd mat

äckel-JAG

2014-01-27 @ 23:26:22
jaaa jag är lite äckel-lat faktiskt. Om det är något jag hatar så är det (håll i er nu) att duscha. alltså inte när man är skitig & flottig i håret. utam bara varje jäkla dag -för att alla andra gör det.

På vintern fryser man röven av sig när man ska in i duschen och sen är man torr om huden som ett fnöske. Men vad bra & kul! Kom så duschar vi 2 ggr om dagen för att alla andra gör det så att huden kan bli så torr att vi måste smörja in oss så mycket så att vi inte får på oss kläderna för det är så smetigt och man har så bråttom.

PLZZZ! stop the bullshit! Jag duschar när håret är skitigt (för ofta), efter gymet (för ofta) och kör turkduschar på morgnarna. SÅ JÄKLA skönt att inte behöva klä av sig naken i kylan & frysa ännu mer när man kliver ur duschen.

Men idag..idag var jag själv hemma. Jag tränade, jag käkade, förberedde mat & jag gav blanka fan i att duscha. Det får jag ju betala för imorgon när jag måste köra en morgondusch 😭😭😭

Förstår att ni tror jag är värsta svettlobbam men sanningen är att så jävla svettig blir jag inte när jag tränar. svettas mest mellan brösten & det luktar inte apa som under armhålorna. Kondition kör jag aldrig så svetten lackar. 5 min HIIT körde jag idag, sprint på löpbandet 20/40. Det roliga med högintervallsträning är att man ökar sin fysiska prestation i det mesta.

jag brukade köra sprints på typ 16-17 och springa allt jag har och typ inte klara 20 sek. Idag hade jag på 20 ( maskinens top speed) och det var INTE lika jobbigt somförut.

shit vilket babbel det blev. Många röster i huvet på samma gång🙊🙊🙊

soooo much foood

2014-01-24 @ 19:05:12


allt det här åt jag till frukost idag. Brödet &osten är tillägg mot min vanliga frukost. Min plan var att äta dubbelt så mycket kolhydrater & mindre fett. Det sket sig lite & blev en generell ätardag. Jag är övertygad om att min kropp behövde det.ok, kanske inte behövde kanelbullar & jelly beans men ska man fuska så ska man väl. Jag ska inte tävla eller nåt shit så det är väl ok att leva som "alla andra" en dag i veckan. men självklart ska jag se hur kroppen svarar på det här. går jag upp eller om jag inte går ner mer blir det hejdå till fredagsfesten!

till alla er som ännu inte upptäckt hur fantastiskt gott soja är, TRY iT!

hata vintern

2014-01-23 @ 20:00:46
jag vet att alla vet..men jag hatar vinter & jag hatar snö. Trött. Jag älskar dock min fina pälsmössa som samtidigt ger mig ångest för det är päls. Dubbelmoral tjena!

Min diet rullar på. Jag har hållt mig till mina 1644 kcal & även gått lite i överkant till och med. Nu börjar det hända lite på vågen. Jag åt alltså för lite innan. Har ingen energi i gymet. Brukade köra 140 i benpress på gymet utan problem, nu klarar jag knappt 100.

Jag har även varit his sjukgymnasten och kollat upp axeln. Infraspinatus & suspraspinatus är överbelastade. Som jag trodde. rehabövningar och inga lyft ovanför huvudet. Hejdå handstand pushups! See you after summer or next year!


såhär ser jag ut när jag lämnar gymet. and i dont even care.

imorgon testar jag en ny grej. Refeed day! Enligt mina fettnivåer ska jag inte behöva det men min kropp & energi behöver. Det går ut på att man fyller kroppens leptinnivåer. leptin är ett hormon som påverkar hungern & har ett finger med i ämnesomsättningen. Man fyllee även på glykogennivåerna i musklerna som ger mee ork när man tränar.

Jag vilm återigen poängtera att min diet INTE är lågkolhydrat för att reda ut alla missförstånd. 40 % kommer från kolhydrater men totalt är mitt energiintag på ett underskott som ger dåligt med energi.

Jag kommee att nästan dubbla mitt kolhydratsintag imorgon & halvera mitt fett intag. spännande att se vad kroppen sägee då!

hellloooo BRÖD....utan smör :(

Min diet i kexchoklad

2014-01-20 @ 21:53:01
The mindfuck is on! Jag satt precis och lekte med tanken på hur många kexchoklad jag skulle kunna äta på en dag enligt mitt kalorimål och om jag inte åt något annat.

Jooo jag skulle kunna äta 300gr kexchoklad. Det motsvarar 6 stycken choklader. Det passar iallafall in i mina måltider -6 mål om dagen!

Vad skulle jag få i mig då? Jooo totalt ca 30 gr protein, 180 gr kolhydrater och 75 gr fett. Det är faakked up! 30 gr protein äter jag typ till frukost, kolhydraterna ligger inte långt ifrån mitt befintliga intag men fetter är 1/3 mer än mitt dagliga intag.

Det fina i kråksången är att ifall jag bara ville gå ner i vikt, allt tittat på vågen bara så hade det här funkat. Kalorier in/ut är grunden. Men vill man behålla muskler kan man glömma att 30 gr protein ska räcka för en dag. Jag äter ca 120 gr/dag idag.

Nu lägger jag ner den här tanken och hoppas att ni lärde er nåt :)

Första platån...

2014-01-17 @ 14:03:18
Japp det händer ju alltid att man kommer till en platå när man ska bli av med vikt eller fett. Jag hade tänkt att skruva i min kost om ingenting hade hänt på vågen idag. Efter lite fundering om hur jag skulle fördela energin och vad jag skulle ta bort etc så har jag beslutat mig för att ligga kvar på den kaloriförbrukning där jag är i en vecka till. Jag har räknat ut snittet för de veckor jag gått på diet och kommit upp i ca 1500 kcal/dag som snitt. (ja nu avslöjade jag mitt kalorimål som är högst individuellt)

Min plan var att ligga på drygt 1600 kcal för jag hade räknat med en långsam viktnedgång. Det är svårt att uppskatta ens dagliga kaloriförbrukning och min största oro är att jag äter för lite så kroppen tror att den inte får mat och vägrar att släppa ifrån sig fettet. Ja det kan faktiskt hända.

Jag ska se till att försöka pricka närmare 1600 kcal varje dag och pricka mina mål kring protein, kolhydrater och fett liiite bättre. Jag ska även se till att gå över kaloriförbrukningen vissa dagar & äta lite mindre nästa dag. Hålla koll på veckoförbrukningen helt enkelt.

Ikväll unnar jag mig en kexchoklad och vin :)


everyday i am suffering

2014-01-16 @ 08:55:15
jag hatar vintern. Jag lider hela tiden, varje sekund. Försöker vara positiv & tänka att den här vintern är kort. Det är lustigt att årstiden sommar, höst eller vår kan hoppas över. Men vinterhelvetet & snön kommer alltid.

I år har jag laddat med D-vitamin. Trodde det hjälpte men nu har min negativa hjärna tagit över. Vill bara ligga i sängen & låta vintern passera.

Gymet är inte kul. Att umgås är inte kul. Att ha kul är inte kul. INGEN kan hata vintern mer än jag. Är helt övertygad. Ont i kroppen gör det oxå av kylan.

Tur att man har en solresa att se fram emot!

lite senare

2014-01-15 @ 08:40:36
ser att det gått 4 dagar sen min senaste uppdatering,kändes som en evighet. Hur går det med kosten då? det går faktiskt bra måste jag säga. Det enda är att jag inte kan äta vad som helst då jag måste veta vad det innehåller. Alternativen blir färre & utrymmet för spontanitet & att äta det man är sugen på minskar.

På jobbet har de börjat irritera sig på att jag kollar upp allt jag äter. Man irriterar sig på sånt som faller utanför ens ramar. Om man tycker att mat är något man bara ska njuta av, äta & hålla käften så är det klart att folk irriterar sig. Jag har dock ett mål & en plan. Jag bryr mig inte om folks åsikter. Mitt liv, mina val.

Eftersom återuppvärmd mat, speciellt kyckling smakar pekka brukar jag köpa mat nere i disken på NK & Åhlens. Nk håller dock inte måttet, vet inte hur många ggr jag fått kasta kycklingen. Vet inte hur många dagar maten ligger där. Det som är bra är att man köper maten i vikt så man kan registrera sen. Kolhydrater är däremot svåra att köpa där. Antingen torrt ris, oljeindränkt qionoa eller potatis så jag har börja ta med mig kolhydrater i matlåda & köper det andra. funkar bra.

När man äter "nyttig" & mindre energirik mat är det helt otroligt vad mycket MAT man får äta . När man äter onyttigt är det tvärtom. Kalorierna är hur mycket aom helst. Igår tänkte jag äta lite mer för jag har legat på mindre än planen i flera dagar. Bokstavligen tvingande i mig mat på kvällen, drack vin & choklad. Jag översteg ändå inte min planerade kaloriförbrukning. Måste lägga in lite överskott så kroppen inte börjar spara energi istället
it is working

2014-01-10 @ 08:56:50
Japp..jag vägde mig, det går sakta men är på väg neråt iallafall. I vanliga fall rekommenderar jag inte vågen som mätmetod men i detta fall räknar jag med att jag har byggt muskler redan & eftersom jag har ett kaloriunderskott underhåller jag bara musklerna, de växer inte & blir inte tyngre. Eftersom min beräknade viktnedgång är ca 0.5 kg/ 10 dagar skulle jag bli knäpp om jag mäter framsteg med måttband. 0.5 kg syns inte på måttbandet. Visst att man kan samla vatten, ha bajs i tarmarna, svullna muskler &jadajada men det är en indikation på åt vilket håll det går.

Nu när snön har kommit reflekterade jag över hur bekväm den här vintern varit. Jag har inte använt halsduk, vantar, mössa. Går hem svettig från gymet & duschar hemma utan att oroa mig för kylan. Bekvämligheten har spridit sig till andra områden oxå...jag orkar tex aldrig bära med mig en snygg väska. Det har visat sig att jag bara glömmer saker eftersom jag måste flytta övrr dem till träningsväska & vanlig väska fram & tillbaks. Ilandsproblem HELLOOOO. Det är däremot jobbigt när jag glömmer korter för att komma in på jobbet. Jag bär det mesta i jackfickorna numera;) Ibland uppstår liknande problem när jag byter jacka men jag har ett system för det.

Nu måste jag bara få dissa lite. Det blir en lista.

- Dagens schizo diss går till Miley Cyrus. Hennes musik är grym men jag klarar inte av den image hon skapat efter hennes twerk framträdande. Det irriterar mig att hon trycker sin rumpa neråt med de där fula plasttrosorna (did she go blind ?!!!!) Irriterar mig på att jag gillar hennes musik oxå. blir fel liksom.

- de 2 personer som jag stör mig mest på i fitness världens instagram har gjort en video tillsammans. OH GOD double puke!! Vet inte varför jag ens följer dem!??! De är klämkäcka &ler & skuttar runt & kvittrar som små fåglar när de tränar. JAA det är precis så det är när man tränar! Fjantjäklar!get real

- Snön & kylan! Fakk yoooooo säger jag bara

Varför störa sig på folk jag inte känner & inte kan påverka?!! Liksom. GOD! måste jobba med mig själv..Jag vet iallafall varför. Man stör sig på folk som på något sätt hotar en. Jag har kommit fram till att det jag stör mig mest på är folk som gör "fel". Dvs inte passar in i det mönster som tillhör min norm för vad som är normalt. Alla ovan ljuger. Miley ljuger & säger att hon kan twerka & hon gör sig till för att skapa wn ny image. Tränings tjejerna ljuger för det är ingen som ler,kvittrar & skuttar runt vid ALLA träningar. Det är HARD WORK!

Nu är dagrens paykologi session över & jag ska jobba med att acceptera alla människor för resten av dagen.


KAALLT

not a failure :)

2014-01-09 @ 07:47:46
äntligen kom dagen utan mat-utmaningar! Förutom attt jag slängde kycklingen jag köpte till lunch & ersatte den med wn proteinshake istället. Kyckling ör svårt. Kan inte äta den återuppvärmd då smakar den typ djur. väldigt distinkt smak. jag misstänkte att mina smaklökar skulle vara min största utmaning.

Jag har inte en väldigt strikt diet, det är mest att det inte finns utrymme för att äta skräp varje dag. om en vecka skruvar jag i dieten om inget har hänt. vill däremot vänta en vecka med anledning av att jag påbörjade dieten & invigningen efter nyår & högt alkoholintag :/

Nu ska jag försöka ge mig på stadiums förtursrea för medlemmar & se om jag hittar något. Hoppas de plockar fram mer grejer, det var ganska urplockat igår. Men det gör de säkert inte

fail 2

2014-01-08 @ 09:03:10
japp. Its all about trial and error. Jag gjorde ett schema som jag plamerat att följa, matschema alltså. Jag har inte följt det utan registrerar allt i appen lifesum under dagen istället. Dock var imte planen bortkastad, den gav mig ett hum om vad jag ska äta. Jag kan säkert anvönda den som grund om jag ska göra wtt schema till någon annan när jag är klar med min kostrådgivarutbildning.

Mitt första fail var godiset i förrgår men jag lyckades ändå nästan hålla mig inom dagens kalorimål.

Mitt andra fail var igår. Jag åt en bar på dagen där det stod "guilt free" blablabla. Jag åt den FÖRST och SEN skulle jag registrera den. Den innehöll mest fett & kolhydrater. #BiGFAIL och #GUILTFREE my ass! Kan jag reklamera för att den inte höll vad den lovade typ!!??

När jag tryckt i mig 1/3 av dagsbehovet i fett planerade jag en lättare middag med typ vit fisk på kvällen som innehåller lite fett. klockan är nu 15:00 & jag har ca 600 kcal kvar att äta. Det är ganska mycket men jag saknar proteiner eftersom baren knappt innehöll det. kunde lika gärna ätit en kexxhoklad faktiskt.

När jag meddelade pojkvännen att jag köper hem vit fisk blev jag påmind om att det är serbisk ortodox jul & middag igår kväll. Under middagen gav jag upp & insåg att jag aldrig kommer kunna uppskatta i appen vad jag ätit. Förutom litr bröd åt jag inte mycket onyttigt. Avslutade kvällen med en halv proteinshake för att säkerställa mitt proteinintag.

Det som fungerar i teorin gör inte alltid det i praktiken. Livet handlar om att lära sig av de misstagen man gör. Gör om & gör rätt & ge inte upp. Nu kör jag vidare, mitt mål är långsiktigt & förstörs inte av 2 fails.


fail

2014-01-07 @ 08:34:08
igår tänkte jag äta några godisar för att chocka kroppen då jag inte riktigt kommit upp i mina kcal & makronutrientmål alla dagar. Kroppen får ju inte tro att den svälter.

Jag köpte lite godis. Det visade sig att det där "lilla" godiset var 230 gr! Jag lyckades sluka hälften. Jag är så svag för lösgodis. Jag avslutade dagen med ca 100 kcal plus mot målet men om mam äter godis för ca 500 kcal kan ni ju tänka er hur mycket annan riktig mat som fick plats.

Lesson learned. we wont do that again. Jag har även kommit fram till att jag inte kommer att bulka okontrollerat igen heller. Det är inte värt det. Kan tillåta ca 2 kg viktuppgång typ i framtiden. Inte 5 jäkla kg.The hard work starts now.

blandade bilder

2014-01-06 @ 13:34:00

Dag 5

2014-01-06 @ 13:05:57
Det är inte sååå svårt att begränsa vad jag äter samt väga det. Det som blir svårt är om man äter ute eller om man lagar nån rätr med sås/gegga till. Jag har tänkt att ha en långsam deff men väger mig ändå varje morgon. Det är dumt. Men jag vill veta att jag har kalkylerat allt rätt liksom.

En god nyhet var att det var vatten som var bundet till alkoholen jag druckit när deffen påbörjades. Däremot väger jag mer idag än igår. Det kan bero på svullna muskler för jag körde ben igår men det kan ju oxå vara så att kroppen fått en mindre chock när jag slutar förse den med den dagliga sockerkicken. Idag testar jag & äter 100 kcal mer än mim beräkning och jag ska äta lite godis oxå:)

Det har funkat för mig förut, jag är inte knäpp!hahahaaa

Jag har fortfaramde svårt att hålla mig till rätt mängd protein, äter för mycket hela tiden. En annan sak som jag måste få till är att jag avslutar varje dag med att ha massa kalorier kvar så det mesta av energin får jag i mig på kvällen. det är dumt. Anledningen är att jag är rädd att bli hungrig på kvällen & inte ha några kalorier kvar. måste lära mig att släppa den rädslan & fördela maten bättre.

En annan sak som jag får erfara just nu är att jag får lägga mycket tid på rehabövningar. Inte så konstigt med tanke på att jag inte värmer upp elöer stretchar ordentligt. Höger axel & nacke gör ont. Så nu blir det en hel del gummibandsövningar hemma. Mindre kul men ett måste. Så går det när man bara fokuserar på de stora synliga musklerna & negligerar de små som faktiskt fyller en funktion.

RSS 2.0