När jag fyllde år fick jag en mystisk ask utan vidare förklaring till innehållet

2011-11-30 @ 11:37:35
..för ett tag sen har jag äntligen fått veta tankarna till innehållet i den asken. Med den ansträngningen och planeringen bakom den asken är det inte mer än rättvist att det förtjänar ett blogginlägg. Jag kan säga att jag aldrig har hört ordet "talmeter" dock...det heter faktiskt måttstock!!? Jag gillar speciellt att det är uppdelat i kategorier...hahahahhaha

Här följer förklaringen till innehållet:

Hej Ninis! Hoppas allt är bra med dig och tack igen för senast. Nu har du nog väntat länge nog på en förklaring kring "lådan" på din födelsedag, lite väl länge faktiskt (du har väl ätit upp både choklad, scrubhandskar och halva metallen). Det är jag som helt enkelt missat att skicka detta till dig - trodde jag gjort det men icke. Hur som, här kommer det nu, och den som väntar på nått gott...

Man kan kortfattat säga att det du fick var en "Mera Nina"-låda och är tänkt som såhär...
Stil, skönhet & sött:
  • JUICY FRUIT för att klä din "bubble gum"-style
  • SCRUBBER håller din perfekta hud än mer silkeslen (like a babys butt), passar även det..
  • LÄPPVALLA i Cupcake-modell, say no more...
  • KINDER-ÄGG = Nyfikenhet = NINA!!
  • PLÅSTER med bakverk på.. say no more på den oxå...

Övrigt godis för att uppehålla sockernivån så du klarar av att vara dig själv

Praktiskt & hem:
  • Med tanke på alla dessa miljoner(!?) bilder på dina katter Nina, på hur de de vilar, latar sig eller bara sover så behöver helt klart någon annan i hemmet hjälpa till med att jaga möss = GILJOTINEN...
  • MÖBELTASSAR - att ha under dina klackar för att nyfiket kunna smyga sig på folk utan att höras (vi vet att din nyfikenhet har en tendens att ta över och då bara måste du veta vad som sker och sägs)

  • TALMETERN, den får du själv räkna ut, men låt oss säga att den kanske kan komma till användning när du vill se om någon i horisontalläge "håller måttet"... ;);)

Stor grattiskram från Simon&Thomas

Sist jag tränade...

2011-11-29 @ 18:46:12

.....utförde jag dessa aktiviteter och larvade mig emellanåt. Undrar om det var det som nu har gjort mig sjuk. När man passerat 30 så får man inte leka småbarnslekar & larva sig, där går liksom gränsen.

Ja, så måste det vara.


Befinner jag mig i asien eller?

2011-11-29 @ 12:52:58

Varje jäkla dag när jag ska äta lunch blir jag lika arg för att det är koriander i varenda maträtt! Vem fan vill egentligen äta en maträtt som smakar parfym och tvål?? Jo det ska jag tala om. INGEN! Förutom asiaterna men de käkar ju fan hund, skalbaggar och kackerlackor. De räknas alltså fortfarande till kategorin Ingen!

Sen har vi mexarna & den enda vettiga förklaringen måste vara att de bränt sina smaklökar på alla kryddor så de har ingen aning hur koriander smakar-egentligen.

Bor jag i asien eller? Inte sist jag kollade, måste jag starta folkrörelse eller? Ta bort skiten, nu!


Bra ideer-I keep em coming!

2011-11-27 @ 20:49:50

Jag har ju gjort klassikern att tona håret mörkare och mörkare...grejen är att en intensivtoning sitter i - länge! Kort efter stt jag tonat håret svart fick jag den suveräna iden att tona håret rött.

När jag har en ide eller fått för mig något ska den ske nu, helst igår liksom.

Jag vågar inte färga håret rött för det finns ingen återvändo då. Gick för att köpa toning idag då frisörskan säger att mitt hår är för mörkt, måste färga men det är osäkert om ens det biter på mitt mörka hår.

Så bra ide det var att tons mörkare! Nu sitter jag här med brunsvart dassigt och oglansigt hår och det enda jag kan göra är typ att tona det svart igen. Jaaa vilken bra ide! NOT


Inget är gratis!

2011-11-27 @ 17:36:56

I djuraffären idag inhandlades en avancerad kattleksak för typ 200 spänn där de aka aktivera sig själva. I kassan får jag frågan om jag vill ha 1,5 kg kattmat & 6 kg kattsand. Va? Ja jag är ju inte dum heller, behöver ändå köpa kattsand. Behövde bars fylla i mins uppgifter..och ja såklart jag vet att de samlar in dn kunddatabas men då får jag väl vara med i den då!

Hemma inser jag att katterna är mer intresserade av 10-kronors-leksakmusen. Det är som att kasta pärlor för svin! Fy alltså! Vad ska jag nu göra med den stora leksaken på mitt vardagsrumsgolv!??

Jag inser sen att jag har drabbats av lagen om alltings jävlighet. Jag trodde jag fick kattsand & kattmat gratis men egentligen har jag ju betalat för det eftersom leksaken tydligen inte var värd nåt.

Dagens läxa(läxor):
*kasta inte pärlor till svin
* ingenting är gratis


Placera ankare

2011-11-23 @ 21:44:07

När jag var liten och badade...oj nu kom jag snabbt in på parallellhostorier. Parallelhistorien är att jag minns att jag hade ett schampo som luktade citron och såg ut som en mini-vim flaska. Nån som minns det schampot? Jag grät när håret skulle borstas, mitt toviga kastanjenbruna fina hår. ( som växte ut ifrån en trollunges huvud) lycka den dagen då min pappas fru introducerade balsam för mig!

Back to the story; när det var vinter & jag hade badat fick jag alltid lägga mig framför elementet på en filt för att inte frysa. Ni som levde på 80-talet vet att det här var tider med riktiga vintrar (& alla visste att snön kom) & elementen brukade spruta ut värme.

Det här minnet dock, när jag ligger o värmer mig på en filt efter bad dyker upp i mitt huvud varje vinter och VARJE gång jag duschar o fryser. Då önskar jag att jag hade ett sånt 80-tals element!

Det här fenomemet iallafall; kallas att placera ankare hos någon. Det innebär att man kopplar ihop en händelse som hänt och blir påmind när det händer i framtiden och då förknippar hjärnan det till första gången det hände.

Det är coolt att mamma placerat ankare i min hjärna utan att ens veta om det!


Varför lägger jag inte upp min blogg på fb?

2011-11-23 @ 21:34:13

Har kommit på mig själv att skriva massor i bloggen. Dels för att jag är så nöjd med den (tack Katta!) men oxå för att jag skriver mindre på fb. Att jag skriver mindre på fb är inte bara för att jag tycker att jag är roligare än alla andra men även för att jag generellt börjar tröttna på fb. Det beror visserligen på att folk inte är så roliga....ja ni fattar.

Många undrar varför jag inte lägger upp min blogg på fb. Svaret är att jag vill kunna skriva mer personligt på min blogg, jag vill ha fria åsikter som inte kopplas ihop med mitt namn. Jag vill inte att folk på fb går in och "random-läser" mina personliga inlägg på fb. De som läser och vill läsa min blogg går aktivt in på sidan och har antingen memorerat adressen eller sparat den. Det är alltså mina nära och kära som läser min blogg och som vill det:)

Ibland, om jag tycker jag skrivit nåt väldigt bra eller om jag ser att mina nära & kära glömt bort min blogg, då kanske ett blogginlägg hamnar på fb, men det är inte ofta.


Halsont och fb-buggar

2011-11-23 @ 08:49:00

I en veckas tid har jag ätit echinagard för att inte bli sjuk. Har minskat rejält på doserna de senaste dagarna då jag överdoserade rejält i början bara för att jag tycker det är gott. ( ja jag vet att jag är den enda på planeten som tycker det)

Igår tog jag ingen echinagard...idag vaknar jag ned halsont. CRAP

En annan sak som stör mig är att fb inte kan reda ut sitt skit. När man fb från tekefoner blir det fel, that's it! När jag taggar folk på bilder så dyker det alltid upp en & samma bild där ALLA taggas o många kommentarer hamnar där. Bilden innehåller en bild på mina katter som ligger utspridda över mina ben. Där har andra av mina bilders kommentarer hamnat, tex står det att jag är jättesnygg i min nya hårfärg på den bilden. Det enda hår som syns där är mina katters päls.

Bästa exemplet var igår när min kompis vart o tagit bilder med sin dotter i en studio. På en annan bild där hennes pappa o en annan man (läs 2 gubbar) står kommer kommentaren: vad fina ni är snäckan! Fel kommentar på "rätt" bild var helt klockrent!

Även om det uppstår lite roliga grejer tycker jag fortfarande att facebook får skärpa sig o fixa buggarna nu..


Missbruket har börjat!

2011-11-22 @ 20:54:35

Varje år är det julmusten som skapar mitt cola light-missbruk för resten sv året. När julmusten tar slut blir cola mitt substitut.

Så nu är det dags att börja på ny kula igen! Julmust!!


Iphone-tumme?

2011-11-22 @ 08:36:21

Jag börjar få ont...ont i tummen & jag börjar seriöst fundes på om det har med iphone att göra. Den har ju bara en knapp..och den trycker man ju på hela tiden...på samma sätt..med samma tumme...

Om det inte finns nåt som heter iphonetumme så lär det ju göra det inom en snar framtid...


All night long..

2011-11-21 @ 08:29:03

Instt har jag sovit oavbrutet, no interruptions heeeela natten lång! Det är en obeskrivligt skön känsla som jag får uppleva ungefär 1 gång vartannat eller vart tredje år. Det är konstigt också för man undrar ju samtidigt vart natten tog vägen när man är van vid att vakna upp titt som tätt.

Men fyyyyy vad trött jag måste varit för att sova så många timmar i sträck. Underbart! Jag skulle till och med tänka mig att betala mer i skatt om jag fick fler såna här upplevelser!


De här....

2011-11-19 @ 09:44:07

ville inte att jag skulle sova imorse. Därför väcker de mig (sov snällt brevod killen innan) genom att gå runt och skrika.

Nu när jag är vaken lägger de sig på mina fötter och sover. SOVER!! Så de menar alltså att jag måste vakna för att de ska kunna sova?? SVIN!


Gå och gör hål i någon annans plånbok....

2011-11-18 @ 08:34:44

Jag hade turen att roffa åt mig en Versace bustier på h&m igår. Det fanns en enda kvar som hängde i MIN storlek!! Yaaaay! Slog till på en gång!

När jag sen provar den (inte i butiken såklart) märker jag snabbt att den är liiiite för liten. Kan inte knäppa dragkedjan ens halvvägs. Måste ju vara för att jag har så stora bröst. (HA!)

Funderar på snabblösningar, sy ihop, häfta, trådar..men inser att inget kan täcka en 10 cm glipa...

Nu ska den tillbaks men let's face it, jag har bara inte sån tur att när det finns en kvar så kommer den också att vara lagom. Så är det bara.

Så gå nu...gå och gör hål i någon annans plånbok...


Arg dag idag!

2011-11-17 @ 08:33:19

När man vaknar arg vet man ungefär vad man kan förvänta sig av dagen. Den blir skit! Egentligen kanske man borde se det från den ljusa sidan och tänka att det kan bara bli bättre?

Dagen började skit redan mitt i natten. Först började det med att jag vaknar helt disorientetad och ska gå på toa. Undrar samtidigt vad klockan är och vad det är för dag. Fredag flyger snabbt in i mitt huvud. Kollar på klockan, den är 3. Hur kan det vara fredag och jag sovit så länge om klockan bara är 3? DÄR kom första besvikelsen när polletten trillade ner att det bara är onsdag. Sen byggdes ilskan upp när min ena katt hostade och gick runt och kräktes. När kräkattackerna lagt sig går den andra jäveln runt och skriker! FÖR VAD??! Jag fattar inte!! Håll käft och sov!!

Vaknar av ett sms.Varför lär jag mig inte att stänga av telefonjäkeln? Sen ser jag mig själv i spegeln...blek, trött och arg. KUL! Thank god for make up!

När jag sen går för att felanmäla mina element är mannen där asdryg mot mig pga att kärringen innan var dryg mot honom.

Nu när jag sitter & skriver på tunnelbanan och tänker att det vänder nu...då kommer ett helt gäng skolbarn in på tuben. Halleluja!! Den här dagen blir spännande!


Räddare i nöden!

2011-11-16 @ 13:10:07

Ja det är såklart värmefläktar jag pratar om. På jobbet sitter jag varje dag men värmefläkten på nästan hela dagarna. När jag kommer hem sätter jag på värmefläkten, när jag sover själv har jag min värmedyna på i sängen, när jag sover brevid killen är han mitt värmerlement.

Får mig precis att inse; vad skulle jag göra utan elektricitet?? Tända brasa på jobbet och i hemmet?

Klarar inte av kylan! Jag är inte gjord för det här klimatet! När jag är pensionär ska jag säga ajöss & goodbye till Schweden!


RSS 2.0