It's not working as planned

2013-02-26 @ 17:23:46

Jag har nu inte använt schampo på flera veckor. Tyckte först det funkade bra men igår & idag har mitt hår kliat som fan!

Vet inte on det är för att jag använt kakao som torrschampo eller för att jag har beläggningar i håret. Men jag ger inte upp! Mina längder har mått bra men hårbotten sådär.

Tror att shikkakai pulvret är uttorkande så jag ska våga testa riktiga balsammetoden. Våga vägra schampo! Är övertygad att schampo förstör hår o hårbotten.

Ikväll blir det äggtvätt i håret & jag hoppas jag inte kräks av lukten. Ägg ska vara bra mot problematisk hårbotten.

Frågan är hur jag gör när jag reser...tar jag med ett paket ägg istället för schampo 🙊 näääe, sem vet man ju hur bra vattentrycket brukar vara utomlands....hmmmmm


Fantastisk helg!!

2013-02-25 @ 17:01:34

Japp, det är sant! Helgen har varit underbar! Ända sen jag bokade resa till solen har glaset plötsligt blivit halvfullt istället för halvtomt. Detta är egentligen nåt jag vet om mig själv men glömt bort. Ofta när jag kommer hem från resor brukar jag vilja planera nästa resa. Just nu fanns ingen nästa o jag mådde faktiskt apa. Lets face it, det här landet är en jävla iglo & inte en sate kan vara lycklig utan sol.

Helgen började jag med & eftersom jag försummat bloggen i helgen ligger jag efter nu.

Helgen började med en jättetrevlig middag med killen och två par till. Jag drack det godaste vinet nånsin men tyvärr vet jag inte vad det var för nåt, minns inte ens druvans namn just nu. Men italiano var det! Full på finvin, det e grejer det!

Bakis på lördagen, sov mest men sen gick jag till salsa akademin och dansade salsa. De dansar rueda de casino på lördagar och det är nog bland det roligaste jag vet! Tyvärr har jag inga bilder men det ska bli mer salsadans framöver!

Sen lagade jag middag. Lyckades rafsa ihop något kreativt som krävde lite kärlek o tid. Killen sa att jag överträffat mig själv så det var ju kul på en maträtt som man bara slängde ihop liksom. Jag älskar inte matlagning, nej. Sen tittade vi på någon äcklig skräckfilm. Jag HATAR skräckfilmer med blod, det är inte skräck för fan!

Igår gick vi långpromenad & sov middag tyvärr både för sent & för länge. Katastrofnatt! Ska sluta sova middag på söndagar, same shit, same day, every week. Slut på powernaps!

Sen gick vi till gymet & jag är så jäkla glad att jag börjar bli en normalt rörlig människa igen efter mitt diskbråck!

Anyways så avslutade jag kvällen med att överträffa mig själv genom att göra choklad-protein-bollar!

Grym jag är!


Hit ska jag :))

2013-02-22 @ 08:58:57


Till solen!!

2013-02-22 @ 08:57:48

Igår satt jag hemma på morgonen & var ledsen över att jag faktiskt vill resa & inte stanna här. Känna som jag går under just nu. Isen har nog aldrig varit så hård ( den här vintern) marken är helt frostbiten & resultatet av snö som smälte & sedan frös till is gör att gatorna är täckta av is. Jag trippar omkring överallt på isen och halkar. Ibland har jag lust att sätta mig ner och bara grina. Vilken jävel i världshistorien bestämde att det gick att leva ett normalt liv i ett sånt här land. Ja! Jag är jäkligt känslig. Vintern får mig i obalans och kan på en sekund förvandla mig till ett argt monster eller ett liter gråtande barn. Bara det är jobbigt att gå runt som en tickande bomb. För att hålla mig till ämnet sa killen att hann inte kan resa förrän sommaren, vilket jag egentligen visste. Det är inte lätt att hitta nån att resa med på kort varsel. Antingen vill folk bara festa, eller så har de barn o familj eller så fastnar det i planeringsstadiet.

På vägen till jobbet har min gamla vän sen flera år och som jag nog inte träffat på 10 år lagt upp en skärmdump på en resa till Kap Verde. Hon skrev "vem vill åka med mig"?? Jag såg min chans och nappade direkt! Kollade min kalender, kollade med chefen och inom närmsta timmen hade jag semester beviljad! Vi fick vänta till kvällen så hon kunde få sin semester beviljad. Efter många om och men när vi trott resan var slut, kollat andra resmål etc i nästan 3 timmar hittade vi resan! Vi såg den inte för att den inte låg under kategorin "sista minuten"

Men nu så är det klart! Om ca 2 veckor blir det Kap Verde i en vecka. Längtar till sol och bad! Jag förväntar mig att bli en hel människa igen efter den här resan, just nu är jag nog bara en massa splitter.

Har förresten fått för mig att sluta använda min mössa. Det var ju jäkla dumt när det är så kallt! Nu åkte den på igen!


Fuska lagom..

2013-02-21 @ 14:25:45

Sprang nyss ner till Panini för att köpa kaffe. Där blir jag suktad av deras kardemummaskorpor & köper dem med för att kunna äta en lite då & då.

En kvart senare har jag inga skorpor kvar. Bara kaffe. Jag har blivit lurad-av mig själv.

Skorporna är i själva verket en kardemummabulle fylld med smör. De är himmelskt goda & jag har aktivt beslutat i flera dar att inte köpa en sån. Men ack så jag lurade mig själv!

Gott var det & ikväll blir det lite träning om inte halsen bestämmer sig för att bråka de sista jobbtimmarna.

Imorrn skulle vara min fuskdag då vi är bjudna på middag & jag har väntat hela veckan på att dricka ett glas rött. Får väl klämma in nån träning imorrn också! :)


Träningsvärk..vikt o sommar

2013-02-20 @ 08:54:27

Tro det eller ej men när jag har träningsvärk går jag upp i vikt. Drygt 1 kilo gick jag upp nu senast. Har googlat på det och hittar inte så mycket om det men några upplever det. Jag hör ju inte till dem som brukar få de vanligaste symptomen med tanke på att jag bland annat hade diskbråck i drygt ett år & 3 olika naprapater inte kunde identifiera det bland annat...

Det kanske dock inte är så konstigt med tanke på att musklerna svullnar. Det är ju knappast luft i svullnaden. Troligtvis vatten.

Anyways så köpte killen en bra träningstidning med massa tips på maträtter mm. Visserligen för kaloririka för mig men ändå jättebra om man vill bygga muskler. Hittade ett inlägg om varför man ska äta protein, se nedan.

Längtar fruktansvärt mycket till sommaren just nu. Det här vädret är bajs. Undrar om vi får en skitsommar igen eller ej, jag måste bort iallafall.


Snöhelvetet försvinner aldrig

2013-02-19 @ 09:06:36

Just nu är jag så jävla less på det här vädret. Tyvärr påverkas livet av vädret. Inomhus inomhus inomhus. Själv själv själv. Så trött. Har lust att packa väskan & bara ta vilket plan som helst från Arlanda som har nån standby ticket. Det blir säkert jättebra...så det skulle jag aldrig göra men har bra lust.

Snöhelvetet ligger kvar & det känns som jag håller på att bli galen. Kollar resor lite då & då. Vet inte hur jag ska behålla mitt humör om jag ska stanna hela våren i den här jävla rövhålan.

Nån som vill åka med mig?? Från 1500 på Groupon för flyg o hotell


Träningsvärk från helvetet

2013-02-18 @ 15:33:18
Jag har ju haft ont i halsen i förra veckan men väntade ut det rätt så bra innan jag bestämde mig för att gå på ett tufft träningspass på SATS. Jag kände att min rygg har återhämtat sig så bra från diskbråcken att det nu är dags att ta nästa steg i träningen. Jag gick på passet som heter transformer i Kista och det var grymt. Det var cirkelträning i intervaller i en ställning som de har på gymet, passet är alltså ute i gymet.

Jag har inte kört styrka på ca 2-3 månader pga ryggen så jag var rejält trött. Träningsvärken väntade inte länge, den kom redan på kvällen.

Jag har jämrat mig på natten när jag vänt mig i sömnen och gnällt pga att jag har så ont. I HELA KROPPEN. Jag var hungrig som en häst igår, hela dagen och det tror jag absolut har med träningspasset att göra.

Jag har tagit ut min kropp så mycket efter att varit fri från halsont i en dag så nu blev det ett bakslag. Det blev för mycket helt enkelt. Halsontet kom tillbaks :(

Asli - säg inget. Jag vet redan att jag skulle väntat liiiite längre eller inte gått ut lika hårt i träningen. Det är bara inte jag liksom.

Hello horsy :)

2013-02-14 @ 09:07:38

Igår var jag på solvalla. Det var andra gången i mitt liv. Jag var där en gång när jag var 10 år med min kompis pappa men det minns jag inte mycket av. Vi hade en jobbgrej där och vi fick gå till stallbacken och hälsa på hästarna.

Det som är så fascinerande är att det här är en helt ny värld som tidigare inte funnits. Hur kan man inte vetat om att det varit så stort? En miljon spelar varje vecka! Det anordnas dessutom tjejkvällar... Skulle kunna tänka mig att spela ibland och gå ihop ett gäng för att liksom göra nåt annorlunda

Hästen minns jag tyvärr inte namnet på. Hette Martina-nånting tror jag men hon kom tvåa i det loppet hon tävlade i


Ont i halsen = ont i ryggen

2013-02-13 @ 09:04:48

Det kan låta konstigt men när jag inte får röra på mig får jag ont i ryggen. Det är då mitt diskbråck gör sig påmind allra allra mest. Även om det är på bättringsvägen och jag har börjat köra lite stabilitets & styrkeövningar så verkar crosstrainern vara helt oumbärlig för ryggsmärtan.

Fan jag hade ju feber sist innan nyår bara. Så jävla trött på den här förkylningshysterin som verkar drabbat alla. Har nog aldrig varit så sjuk och trodde jag skulle slippa det när jag styrt upp mat och träning. Men bor man i ett vinterland så gör man.

Min kompis säger att jag bör stärka immunförsvaret och dricka blutsaft. Helt ärligt tycker jag att jag får i mig det mesta förutom fisk. Har svårt för fisk...yuck. Förutom grillad fisk på sommaren vid medelhavet. Så långt igrån min verklighet som det går. 1gång om året typ.

Insåg precis att jag även dragit ner på rött kött eftersom det inte är gott att äta utan en massa kolhydrater som jag ju har dragit in på. (Även om jag äter en halv banan ibland) ja jag fuskar lite men håller koll på resten jag äter samma dag och vikten går stadigt ner på vågen så jag känner mig ganska nöjd:)

Att inhandla; omega 3 och blutsaft. Det trixiga med omega 3 är att man får fiskuppstötningar efteråt. Det får mig att vilja kräkas


Ok back to life

2013-02-12 @ 20:31:08
Jag ser på statistiken att många tyckt det var kul att följa diskussionerna på min blogg, men nu får det räcka med bullshit. Alla vet ju redan att jag aldrig har fel -and I am Afrodite so whats to argue about? Jag är skönhets och kärleksgudinnan in person :D
 
JAG äger bibbehållet av min blogg och jag styr vad som läggs ut här, inga kommentarer kommer därmed fram utan mitt godkännande.  Har du nåt att säga. Säg det till nån som bryr sig, it aint me
 
Dessutom är jag en varulv eller nåt.... jag kan aldrig sova när det är fullmåne och igår natt förstod jag att det var fullmåne när mina katter inte heller vile sova. Då tog jag en sömntablett  men det resulterade i att jag var helt däckad på morgonen istället. Orkar knappt prata då. Och det mina vänner är ovanligt!

Värdefull information!

2013-02-12 @ 19:43:50

Jag har fått så bra kommentarer på min blogg! Hahahaaaaa. Och vilka tips! Vet inte om jag ska skratta eller gråta!

Det börjar med ett inlägg om varför jag ens äter banan för det är typ det värsta man kan äta till att en banan innehåller 95 kcal ända till att det är lika med att jag äter som en gris. Det här är sååååå kul! Och det roligaste är avsaknaden av verklighetsförankring!

Sista kommentaren var bäst! Nu ska jag se till att sluta äta bananer så att jag inte äter som en gris. *asgarv*


Tillägnat dig som inte vet nåt om bananer

2013-02-12 @ 10:51:00
Jag fick en kommentar på min blogg om varför jag ens äter bananer för det är typ det VÄRSTA man kan äta. För det första är det här tydligen en person som inte känner mig som tror att det går att lämna en dum kommentar till mig utan några som helst belägg och att den dessutom ska passera obemärkt. Not a chance att det skulle hända!

Här kommer lite fakta om bananer:
http://www.doctorsnatural.se/TEMANUMMER/2009-06-03-bananer-nyttiga.htm

Att ens vara så ignorant att kommentera att jag jojobantar utan att veta vad jag äter, hur jag ser ut, hur jag tränar, det säger mer om dig än om mig. Du vet inte ens vilket mitt mål och syfte är med min träning och vad jag väljer att äta. Varför är du dessutom så feg att du väljer att inte uppge ditt namn? Om du har en åsikt ska du kunna argumentera för den. Att "banan innehåller socker" är knappast ett bra argument. Det är ett argument MOT, jag kan hitta säkert 20 anledningar FÖR i länken ovanför.

Tro mig att om jag hade behövt råd från amatörer så hade jag bett om det. Att äta en allsidig och nyttig kost handlar knappast om att utesluta NÅGRA livsmedel helt och hållet.

Så därför kan jag säga; om du vill lära dig något om allsidig kost och variation och att äta nyttigt är du välkommen att fråga MIG.




Pekka nötter!!

2013-02-11 @ 08:55:17

Japp! Så trodde jag att det hette när jag var liten. När jag köpte pekka-nötsglass en gång berättade dock glassgubben för mig att det heter pecaaaan med långt a, inte som det finska namnet Pekka liksom. Konstigt tyckte jag.

Nu har jag letat efter dessa nötter som en toka i alla affärer. De finns ej nånstans!! Tills idag! Hemköp Åhlens hade dessa godbitar!

Blir så svårt för mig att handla mina nyttiga produkter nuförtiden. Vissa finns på NK, vissa på coop kista, Ica kista o hemköp. Inte ett skit av det jag handlar finns på där jag bor! Jo förutom jordnötssmöret som är ekologiskt, det kan jag ge dem iallafall!

Nu ska jag se vad man kan göra med dessa nötter!


Favorit-frukost!

2013-02-09 @ 09:36:34

Low carb bröd med jordnörssmör & banan. Smaken av salt och sött gifter sig på ett helt otroligt sätt!! Detta är kanske inte mitt mest proteinrika mål men äter fruktansvärt mycket annars.

Har väldigt svårt att äta en stor köttbit eller kyckling bara sådär. Jag älskar kolhydrater-ju snabbare desto godare. Men jag försöker dra ner. Det är extremt irriterande när folk som inte vet så mycket om kost ska kommentera detta.

"Kroppen behöver kolhydrater" är standardsvaret. Ja, det vet väl jag också men tror du på riktigt att kroppen behöver dem kolhydraterna du syftar på och i de mängder du äter!?? KNAPPAST!!

Jag brukar själv säga det till folk som kör LCHF eller whatever men jag syftar till kolhydrater som finns i nötter, frukter,bönor, quinoa, svart ris mm.

Tro mig när jag säger att kroppen inte behöver kolhydrater som pommes, godis, jasminris, bröd, bullar och kakor. Tro mig! Mycket av dessa består dessutom av snabba kolhydrater + socker. Kroppens naturliga svar på denna kombibation är =lagra fett. Insulinnivån höjs i kroppen när vi äter sött, det vet vi alla nu men om vi samtidigt hjälper kroppen att äta fett vid detta tillfälle ser insulinet till att spara på det fettet.

Folk tycker att man är extrem när man tänker på kost och vad man äter hela tiden. Men sanningen är att man måste! Om man bryr sig hur man ser ut vill säga. Det finns inget mer tillfredsställande än att ta på sig kläder och känna sig tillfreds med hur dem sitter. Jämför det med hur det känns när kläderna sitter för tajt. Inte så kul va!?

Igår hann jag med kvällsträningen. Kändes grymt bra efteråt! Applåd till mig!


RSS 2.0