London town

2013-01-31 @ 10:09:24

Jag har i princip bara sett Oxford street & Paddington under mina besök i London. Jag gillar inte London. Det är hektiskt, rörigt och har en otrolig puls.

Sist tog jag mig tiden att ta en liten promenix i krokarna runt paddington. Ett stenkast därifrån ligger little Venice som jag just då tyckte var jättemysigt o trevligt. Det var runt 10 plusgrader o jag tyckte det var jättenaks att strosa omkring.

När jag nu i efterhand tittar på de grå trista bilderna inser jag hur tragiskt det är att jag tyckte att den där promenaden var fantastisk. Det får mig att inse hur tragiskt Stockholm verkligen är på vintern. Da fuck!???

Mitt nya mål i livet är att bo utomlands, åtminstone en period. Om jag inte gör det kommer jag sitta som pensionär o grina o ångra mig när det är försent.



Doggyyyy smaaajl!

2013-01-28 @ 15:22:31

Hahaa! Den här bilden där vi både ler är bäst!! En leende hund:)

Helgen är slut, det e måndag men vad jag hunnit med när jag tänker efter! Har hunnit vara med Asli i fredags o pratat massor. Hunnit träna både lör+sön. Killen & jag hälsade på brorsan i lördags som var barnvakt åt sin egen dotter. Hmmmmm....

Vi kollade på film iallafall & jag lyckades knäppa några roliga bilder på deras fullkomligt tokiga hundar.

Igår träffade jag min kompis & vi fikade & såg bio. Såg filmen flight...det är en jättebra film att se dagen innan man sätter sig på ett plan............

Jag har också hunnit köpa mig e leksak:))) ipad miniiiiii! Så nöjd!

Nu är jag på väg till London, bara planer vill lyfta snart...vi har fått en slot-tid med 30 min på marken...kul


Helg!!

2013-01-26 @ 14:25:17

Idag är det lördag! Det betyder att man får sova hur länge man vill! Nu kan jag ju inte sova länge men jag har möjligheten! :)

Jag har haft fuskvecka på konferens & ätit gott, druckit vin & tränat lite. Tror dock att jag bara drack 1 glas vin & 1 öl så det e ju inte så farligt men BRÖD, kakor och godis slank ju ner en del.

Igår innan middagen var jag o besökte min kära vän & syster o var så hungrig att jag bara vräkte i mig bilar & marabou choklad. Not good.

Kändes dock bra imorse när vågen inte gått åt fel håll. Finns alltså utrymme för lite fuskätande. Nu har jag varit på gymet & bränt lite. :)

Ikväll är det middag hos brorsan som är barnvakt år sitt eget barn. Hahaa!

Ska nog ta & köpa mig en iPad mini idag. Jippiiee! Om ingen intalar mig nåt annat vill säga.


Iskallt!!!

2013-01-25 @ 12:37:04

Det är så jävla kallt här! Det är ganska imponerande att det ens är möjligt att ha sommar i det här landet med tanke på hur kallt det är i dagarna! Det har tydligen varit -22 inatt. Fy satan! Jag blir galen för jag vet inte vad jag ska klä på mig! Vill inte köpa massa vinterkläder & springa runt i. Går istället runt i nåt mellanting & känner mig ful istället. Typ skjorta & kjol med en varm väst över. Västen är tänkt att ha utomhus under jackan men det är så kallt så jag har det hela dan istället.

På kursgården som jag varit på de senaste 2 dagarna har jag sprungit runt med filt, mössa & vantar inomhus. Gick en promenad ena dagen men tårna blev så stelfrusna så jag fick sätta mig & föna tårna!

Efter det bastade vi & badade i UTOMHUSBUBBELPOOLEN!! Fötterna frös typ fast när vi sprang ut till poolen.

En jobbig sak som tyder på att jag behöver sol & semester är att jag typ irriterar mig på folk för de minsta smågrejerna. Det blir ju liksom jobbigt för mig själv att irritera mig på andra, det kan typ vara grejer som att nån alltid har snorkråkor i näsan. Då känner jag såhär; om man vet att man har en rinnig näsa eller kråkor kan man väl bäramed sig servetter!?? Eller är jag dum nu?

Och på gymet ska vi inte tala om irritation. Varför har män börjat använda tights??! Snälla, vi vill inte seeeee. Äckligt. Igår stod en kille på crosstrainern brevid mig & tränade i linne & luktade svett. Han pustade & stånkade & luktade illa andedräkt oxå. Men vaffan!!? Klä på dig en tröja om du ska stinka svett & ta en crosstrainer långt ifrån mig om du ska pusta ut din andedräkt på mig!!!

Ja...jag behöver nog sol...


Crap reading...

2013-01-21 @ 23:06:53

Vet fortfarande inte vilka som läser min blogg, man undrar ju vem som är intresserad av skiten jag skriver. Men ju mer jag skriver...desto fler läser...strange

Tänkte jag skulle berätta nån hemlighet om mig själv. Men det finns ju faktiskt inte så många...hahaaa! Jag är ganska öppen ju...Mina innersta hemlisar vet nog bara mina närmsta tjejkompisar & där ska de stanna :)

En sak som många tycker är spännande är mina planer i livet. Jag hade en väl utformad plan att efter gymnasiet jobba ett år & sen plugga till psykolog. Det krävdes 1 års arbetslivserfarenhet....men sen fick man ju smaka på känslan av pengar. Hur ska man bli en fattig student efter det? Det blev jag inte...

Nu gick väl inte mina planer riktigt som de skulle...alls...plugga ska jag nån gång!

Inte psykolog men jag vill hitta det jag brinner för:)

Good night!


Ett steg fram 2 steg tillbaka??!!!

2013-01-21 @ 18:04:12

Japp så kan det vara! Gick väldigt fort att äta nyttigt & gå åt rätt håll! Sanningen är att så fort går det inte! Ibland går man bakåt, känns som ett glas vin & en pastarätt förstörde hela min diet & kastade tillbaks vikt på mig. Not possible. Så snabbt ger jag inte upp! Bara att kämpa på!

I helgen blev jag överraskad med hemliga planer av killen! Visste att vi skulle göra nåt men inte vad! Såna överraskningar är lite roliga förutom en gång när jag trodde vi skulle på fest & bara fördrinka hemmq hos nån. Jag satt i mini-shorts & tunna strumpbyxor på en fin restaurang. Jag led lite smått. Hahaaa!

I helgen hamnade vi på oljebaren i Fridhemsplan. Jättegott käk o vi provsmakade olja & åt bröd. Finns det något godare!!??? Drack dessutom typ världens godaste vin där! Shit vad gott! Bifogar bild nedan så att jag aldrig glömmer bort vinet!

Efter det gick vi vidare, visste inte vart. Vi hamnade till sist på söder på standup. Yaaaay! Älskar standup! Det var roligt att göra nåt annat än bara vara hemma i vinterkylan:)

Tack älskling! <3 för att du planerade för att göra mig glad:)


On track!

2013-01-17 @ 08:42:38

Japp nu är jag igång på riktigt! Har ju sagt det hela senaste året att jag ska tillbaks till min vikt där jag var nöjd. Men eftersom det bara handlat om typ 2 kg har jag nog nöjt mig.

Mina byxor har suttit tajtare & tajtare. Jag har slutat ställa mig på vågen. Började fuska och "unna mig" mer och mer. Godis, kakor, sena middagar, ett glas vin. Till råga på all körde jag knappt någon kondition, bara styrka och korta högintervallpass.

Joggningen var det bästa för mig för att vara slim. Jag kan inte jogga för mitt diskbråck men det visar att cardio är det bästa för mig.

De senaste veckorna har jag kört stenhårt. Mina cheat days är lördagar & nu har jag märkt att det händer saker på både vågen & att mina jeans som jag slutade använda för de var för tajta är lagom igen:)

Igår körde jag en hel timme på x-trainern. Fan vad grymt! Över 500 kcal brände jag! Jag var galet utmattad & sov som en barnrumpa inatt!


Outsmarted!

2013-01-16 @ 08:51:52

När vi kom hem från Budapest upptäckte vi att katterna använt vår säng - som sin säng. De får inte vara där. De får inte vara i sovrummet överhuvudtaget. Jag trodde att det räckte med att vi kom hem & påminde dem om vilka regler som gäller. Detta göra bäst med en vattenflaska. För de har det blivit som Pavlovs hundar- man behöver bara skaka flaskan så vet de vad det innebär.

I flera dar i rad har jag nu störts av ludd/damm i ögonen när jag sover. Igår när jag kom hem från jobbet förstod jag anledningen till det - katten Hector kom ut från sovrummet när jag kom hem.

Bara vetskapen av att de har lurat oss & sover i sängen så fort vi inte är hemma fick mig att se & känna allt katthår när jag skulle sova. Det fick bli ett akutbyte av lakanen för mitt psyke skulle nog brutit ber mig annars.

Nu blir det till att ha stängda dörrar!

Troll!!


Sömn?!

2013-01-15 @ 09:03:44

Jag har börjat använda sleepcycle igen. Det är en app som man har vid sängkanten när man sover och som känner av ens rörelser. När man är i djupsömn är musklerna förlamade & man ligger helt still....inatt fick jag inte mycket djupsömn kan jag säga...vilket man också kan se på bilden

Jag älskar att somna men att sova brukar inte vara nån favorit. Kan inte sova ut, vaknar lätt, sover inte länge...men att somna är världens skönaste känsla....

Det var det igår oxå...tills jag vaknade innan jag hann komma till djupsömnen. Vet fortfarande inte varför jag vaknade...men jag tränade relativt sent och sen har jag bara ångest för allt är så trist & inget blir som jag vill.

Förutom att det är vinter, snö och januari känns det som att allt jag gör är går till gymet på den där jävla crosstrainern och att titta på TV. Inte kul. Just nu HATAR jag att kolla på film. Ska inte se en enda filmjäkel på hela veckan. Jag tänker hitta på annat eller sova.

En annan icke upplyftande nyhet är att pulsklockan som jag använde första gången igår visade att jag bränt 250 kcal och crosstrainern visade 350. Jag vet nog mycket väl att pulsklockan är korrekt. Det betyder att mina träningspass måste bli längre helt enkelt...


Laddad!

2013-01-14 @ 15:14:14

Ja det är jag! Ska träna idag med! Idag fick jag ett sms om att min pulsklocka har kommit! Wiiieeee vill pröva den nu på en gång!

Nu har jag laddat upp med mellanmål på jobbet! Det är nog mina viktigaste måltider, blir knäpp utan dem! Men det måste vara enkelt, jag är inte en sån som kan förbereda grejer innan för jag glömmer skiten hemma bara. Been there, done that!

Har hittat en proteinyoghurt från Valio, PRO som har naturell yoghurtsmak med mycket protein i. Super!

Har börjat få min årliga släng av hjälp-jag-måste-till-solen-snart-annars-dör-jag depression.

Tittade på bilder igår hos pappa från sommarhuset & några från Grekland 2010. Börjar längta till sommaren. Vill nog till Grekland helst. Det finns inte ett enda land i hela världen som slår Grekland på sommaren, det bara är så. Doften, maten, havet, musiken & stämningen. Det är väl inte utan anledning som så många svenskar (och andra) flockas i Grekland på sommaren och vissa har tagit sig igenom varenda ö och smultronställe. Svenskar som känner till Grekland bättre än greker själva.

Sommar nu...tack!!


Vad har vi gjort idag??! Barnvakt!

2013-01-12 @ 21:18:36

Är helt utmattad. Tror på riktigt att jag inte är menad för att ta hand om barn. Men kul har vi haft!

Tänkte baka men det fanns inte så mycket tid över. Speciellt inte omsn sover middag i nästan 3 timmar.

Det svåraste var blöjbytet. Bajsblöjbytet. Kände en bajslukt men vågade inte titta i blöjan förrän jag frågat ifall hon hade med sig babyservetter. Det hade hon inte. Holy crap...

Bara lukten fick mig att springa runt & hulka. Fiona stod där i sin blöja och skrattade åt mig och varvade skratten med att härma mina hulkningar.

När jag började hulka och kräkset var på väg upp började jag spotta saliv i toan. Sa till killen att jag inte kommer att klara det här, jag kommer att kräkas. Det var ungefär vid den här tidpunkten han gick hemifrån....

Efter ytterligare mental förberedelse gav jag mig på ett nytt försök att sprätta upp blöjan. Det slutade med ytterligare hulkningar & självklart skrattade Fiona åt mig. När jag böjde mig över badkaret för att vila från min hulkningar gick Fiona fram till badkaret, lutade sig fram för att se vad jag tittade på.

Försökte få henne att hålla för näsan på mig när jag sprättade upp blöjan men hon släppte ganska snabbt. Fick andas med näsan och snabbt in i duschen med henne. Såå mycket bajs. Hon tittade på bajset som rann i badkarsavloppet & skrattade åt det. Eller åt mig som var så äcklad av det. Oklart vilket.

Jag torkade och torkade. Sköljde och sköljde. Det VILLE bara inte försvinna!

När det hela var klart o det var daga för en ny blöja visste jag inte ens vilket som var fram eller bak.

En sak har jag lärt mig idag iallafall; nu vet jag att man ALLTID ska ha barnvagn när man handlar med barn. Jag hade fått för mig att de lyssnar på en och INTE river ner varorna. Inte ett rätt hade jag där nej...


Resan har börjat...

2013-01-11 @ 12:45:56

Nu har jag påbörjat min resa att bli hälsosam igen. Jag ska då säga att det är inte lätt. Dels för att det är svårt & jäkligt tufft att bli av med de små sista kilona som kroppen helst vill behålla.

Alla har sina åsikter. Folk tycker sig ha rätt att tycka till om man överdriver i kaloriräkning eller det man äter. Folk får dåligt samvete för att de inte är nyttiga. Då väljer de gärna att ge en sur kommentar eller att säga att man överdriver för att man redan är smal.

Jag brukar säga att jag vet men att det beror på hur jag själv vill känna mig. Då brukar de flesta inte säga så mycket mer.

Det viktigaste med att äta rätt är att planera. Jag är inte bäst på det men ser till att ha mellanmål på jobbet & jag planerar alltid vad nästamåltid är. Då vet man & det lämnar väldigt lite rum för att stoppa ner skit i magen i ren panikhunger.

Nu har jag gjort nyttig mat & beställt en pulsklocka. Ska bli så kul att testa! Den säger även till om man förbränner fett eller tränar kondition samt om man förbättrats. Superbra!!


Don't give up...

2013-01-09 @ 19:56:07

Så säger alla som tränar...vägen tillbaka är så lång...stay fit.

Det är verkligen en sanning. När jag var vältränad behövde jag inte anstränga mig såååå mycket, träningen var naturlig och jag kontrollerade väl maten lite bättre.

Idag vägde jag mig. 55,5 stod det på vågen. Jag var helt jäkla perfectly nöjd när jag vägde 52,5. Det är 3 kg som ska bort. Det jobbiga är att inse att det kommer ta tid. Men jag ska dit.

Nu har jag ett mål. 3 kg..bort.

Mina nya träningsstrumpor har ett L på ena strumpan. Sist jag använde dem tänkte jag att "det här är ju inte large"....sen satte jag på den på min högra fot....

Idag såg jag att den andra strumpan hade ett R på sig...då föll pusselbitarna på plats...


Uttråkad!

2013-01-09 @ 13:36:00
Jag känner att jag är uttråkad i min utveckling. Jag står still. Jag lär mig inget nytt. Jag blir frustrerad och irriterad. Att shoppa kläder är inte kul längre, jag måste få någon typ av djupare och mer intellektuell tillfredsställelse.

Problemet är att jag kan lite om mycket. Just för att jag är så rastlös har jag ju hoppas på lite blandade kurser, danser etc så det finns inte jättemycket kvar om jag inte ska läsa något tyngre program.

Just nu är det inget som intresserar mig känns det som. Allt och inget. Jag är för sent ute att anmäla mig till några kurser på universitet och högskolor.

Har kikat lite på ABFs hemsida, de har en del grejer. Det är nästan så att jag funderar på att gå nybörjarkurs i serbiska. Vill egentligen kunna mer grekiska men det finns inga kurser jag kan gå, jag kan grunden, nu är det upp till mig att öva och behålla mitt språk.

Det har ju gått jättebra hittills. Snart kan jag grunderna i alla språk och alla danser.....

Att inte springa...

2013-01-08 @ 17:13:00

Ja..allt mitt bloggande sker i tunnelbanan. Finns ju inte så mycket att annat att göra liksom.

Innan jag gick på rulltrappan såg jag att det stod 1 min innan nästa tunnelbana. Min första tanke är: spring!

Sen tänker jag till och då springer jag inte. Jag tog ett aktivt beslut för flera år sen att inte springa till tunnelbanan. För det första finns det ingenstans man har så bråttom till att man inte kan ta nästa som går om 5 min sen ser det ju så jäkla löjligt ut med vuxna människor som med panikartade ansiktsuttryck springer för fulla muggar. Please. There will come another one.

Ibland bryter jag det här löftet men det är mest för att jag då följer mitt första infall att springa.

Det är aldrig värt att springa i klackskor


RSS 2.0