MAT!

2013-06-26 @ 08:39:41

Mitt liv handlar TYVÄRR mycket om mat. NOT because I love it men för att jag är hungrig konstant. Så har det alltid varit men nu när jag tränar mycket styrka är mat viktigare än nånsin.

En sak som måste ändras är kylskåp och frys. Igår när jag kom hem fanns typ...ingenting. Ägg, proteinpulver, mandelmjölk och fiberhusk fick bli äckliga proteinpannkakor. Min hjärna fungerar så att när jag äter nåt äckligt måste jag senare trösta mig själv med något mycket godare eftersom det är såååå synd om mig som inte fått god mat. And yessss I a picky. Har vissa saker inom matgenren på min shitlist. De bara är så äckliga att det inte går.

Någon kanske undrar varför jag inte skriver mer om VAD jag tränar och vilka övningar jag gör. Well, jag kan inte namnet på alla övningar och har inga intentioner att lära mig dem heller. Tränar oftast själv och har ingen som fotar mig. Ska fundera på om jag ska rita streckgubbar...

En sak kan jag berätta, jag kör typ aldrig kondition. För det är såååå trökigt. Inser att det måste bli ändring här för att minska i fettprocent.

Jag går lite powerwalks men jämfört med min aktivitetsgrad på dagarna räknas det nog in som vardagsmotion och uträttar nog inga underverk. Igår tänkte jag dock köra 1/2 timmes intervall på motionscykel. Efter 2 min insåg jag att jag skulle gå under av tristess så jag körde intensiva intervaller i 4 min. 20 sek trampa allt vad jag kan och sen 40 sek i lugn takt. 4 min räckte, mina ben var helt skakiga efter det...


Fantastisk natt!

2013-06-24 @ 08:39:28

Jag har under mina 32 år lärt mig att utveckla ett hat mot söndagar. Från att varit ledig 1 1/2 dag och lagt sig senare i 2 nätter har man börjat slappna av men på söndagen då kommer den där stressen. Egentligen är det inget som skiljer söndagar mot andra vardagskvällar...men ändå är det så mycket som skiljer!

De flesta söndagskvällar avslutas med insomnia...eller jag brukar somna men sen vaknar jag innan jag nått djupsömn...och då blir det jobbigt. Jag ver inte om anledningen är att jag är FÖR bra på att koppla bort jobbet på helgerna. Då blir det liksom jobbigt att komma tillbaks mentalt igen

Igår var en sån där fantastisk natt med typ 99% luftfuktighet. Har gått upp och öppnat fönster, balkongdörr och sovit utan kläder. Jag sover ALLTID med massa kläder men så fort det blir syrebrist så börjar jag svettas. Sen fortsatte natten så, vända mig fram och tillbaks. Katterna har också varit inne en vända fast de inte får det. Tur att de skvallrar på varann så det inte går omärkbart förbi


Ny upptäckt!

2013-06-23 @ 10:24:28

Ja det har varit midsommar tjo och hej liksom. På kvällen blev det gymet:)

Nu ska jag berätta om min fantastiska upptäckt! Proteinkaffe! Mitt kaffeberoende har växt sen sommaren kom och jag får såna här pollen- trötthets-måste-sova-NU-panik-situationer! And frankly...I dont give a rats as. Jag är förbi den tiden då jag inte vill dricka kaffe för det är beroendeframkallande. Vi pratar om en annan nivå nu. Nu är det alkohol jag försöker undvika. Och på tal om alkohol har jag fan kommit på vad som gör folk till alkoholister. Jo, när de skaffar barn.

Ponera att dagen vart jobbig, ungen är jobbig och vägrar lyssna och man vilk varva ner med ert glas vin. Sen blir det ett glas oftare och oftare-varje dag. Efter ett tag är ungen så jävlig att det enda som kan lugna dina nerver är starksprit. Jag skulle definitivt ligga i riskzonen här kan jag säga.

Mitt tålamod är tyvärr noll. Eller generellt kan jag hantera barn men om jag vet att barn förstår och låtsas att de inte gör det då blir jag arg. Om man säger till en unge att inte trycka på knappjäveln så ska de fan inte trycka på knappjäveln! Den dagen och om jag ens får barn är samma dag mitt hår kommer att skifta från brunt till grått.

Tillbaks till kaffet. Jag gör kaffe, svart, pulver, vad jag är sugen på. Tar mjölk och blandar med typ 1/2 skopa chokladproteinpulver och skakar. Sen häller jag i det i kaffet och rör om. Chokladen i pulvrer ger en extra touch till kaffet. Så gott och jag slipper blanda pulvret i gröten:)

Däremot har jag läst att protein denauturerar, dvs förstöra vid över 70 grader. Der står i boken jag läser i kursen till diplomerad kostrådgivare. De jämför med ett ägg som är rått och etf kokt. Tydligen ska det här påvisa att proteinet har förstörts. Boken är SÄMST och jag kommer inte vänta med att påpeka det!


Träning i Oslo

2013-06-18 @ 00:11:36

Jag hann med träning idag! Men blev så insatt i sockerberättelsen att jag glömde bort min dag.

Höll på att missa flyget pga kaos på Arlanda. Tack SAS för dåliga incheckningssystem och datorer som krpnglar och tack Swedavia för att ni inte bemannar tillräckligt.

Hotellrummet i Oslo luktar rök. Det e typ ok i ett öststatland- inte ett hotell i Oslo som kostar mycket.

Jag blev uppgraderad till business rum. När jag tränat hoppar jag in i duschen som inte funkar. Jag är stressad till middagen med jobbet så jag får sitta ner ich duscha i badkarskranen. De har mu fixat det men nä, nu har Radisson SAS tappat mig som kund här i Oslo isllafall.

Till råga på detta funkar inte min jobbtelefon av nån anledning.men nu är kvällen äntligen dags att sova!

Naaajt!


Sockerkamp

2013-06-18 @ 00:00:17

Jag är galet sockerberoende. Tror det sitter i från barndomen. Honung på napp & oboy på flaska. Det startade liksom tidigt. Socker är lika beroendeframkallande som kokain har det kommit fram i studier.

Ibland äter jag inte ens för att jag är sugen. Speciellt godis. Det är som att det sitter en tävlingsunge i mig som ska hinna äta upp alla goda godisar innan de andra barnen. Herredgud alltså...som att det inte skulle vara att bara köpa nytt godis. Finns liksom ingen logik längre...när man var liten fick man ju hålla sig till godispengarna man hade men nu är det ju knappast kostnaden för godis som är ett problem. Snarare ett inbyggt "ha-begär" för sötsaker.

På hotell brukar mång bara ha en mars bar. Det är bra för det är inte godis. Det är äckel päckel. Smakar som en blandning av mörk choklad, äcklig kola och oboy som man blandat ut med ett äckligt proteinpulver till en tung massa och tryckt ihop den så gott det går

Men när jag öppnar minibaren och ser massa ny choklad....då är vi inne på ny mark! Godisar som jag ej smakat förr! Förstå hur mina socker-drogliknande behov triggas!! Varje gång jag tar ett aktivt beslut att säga nej till godis har det precis skett en inre kamp.

Som den sockerknarkare som jag är går jag på saker som detta: nye bobblete form- lettare å njuta!

Jag går på att det är lättare att njuta för att bubblorna har en ny form! Insanityyyyy!!!

Denna gång vann jag kampen och stängde dörren till minibaren:)


Nyttig frukost!

2013-06-13 @ 10:32:44

Jag har nu gjort ett avsteg ifrån havregrynsgröten. Vill inte tröttna liksom. Kokade igår quinoa i mandelmjölk med kanel & kardemumma. Koka som vanligt tills de är mjuka. Häll i lite mer mandelmjölk för att få det grötigt och blanda ner proteinpulver innan servering. (Koka inte proteinpulvret)

Sen är det fritt fram att äta med bär, banan eller nåt


Halsont & träning

2013-06-13 @ 10:29:43

Det är ju såklart inte att rekommendera men eftersom jag får ont i halsen hela tiden & får en nässpray utskriven så tränar jag ändå. Kan inte låta det här kontrollera mitt liv! Tränar ändå inte kondition & idag känner jag mig ändå lite bättre.

En annan sak jag kommit fram till är att precis som vi vet kan man ju inte få människor att göra som vi vill. Då säger vi ifrån & klagar. Det hjälper ju sådär. Jag ska från & med nu anstränga mig med att inte klaga, vi vet alla att det inte finns nåt som heter konstruktiv kritik. Kritik är kritik & det lyssnar man inte på. Jag ska börja göra likadant. Så att folk i min närhet får känna av samma mynt. Det kanske blir i andra situationer men ändå. Man kan inte få folk att fatta något utan att det är självupplevt.

Så nu vet ni det, ni kära människor i min närhet. Jag har nog ett kort i rockärmen att utöva på många av er!

Och jaaaaa receptet på äppelkakaproteinmuffinsarna kommer inom kort


Tillägg..

2013-06-10 @ 08:36:24

Jag vill lägga till att jag har ont i halsen igen! Fick någon nässpray att testa men har bara kört i nån vecka. Så trött på min hals!

Härligt att det är måndag, va!!? Välkommen jävla satedag!


Fransjävlar!

2013-06-10 @ 08:34:42

Måste bara uttrycka min irritation över mina fransar. Inför min väns bröllop tyckte jag det skulle vara kul att ha lila fransar som matchade klänningen.

Jag kan ju säga att nu, ca 3 veckor senare är det inte lika kul att gå runt med de här jävla fransarna, dag ut och dag in. Jag tycker dessutom att de gör så mina ögon ser konstiga ut, den lila färgen tar liksom bort allt liv från ögonen....och de enda fransjävlarna som lossnar är de svarta! Gaaaah i -landsproblem!


Step it up!

2013-06-05 @ 08:44:39

Jag har ju känt ett tag att jag bör göra något mer för att få resultat. Sist jag tränade la jag därför till lite högintensiv intervallträning i slutet. Jag försökte förut att ha 5 övningar som jag kör i rad och sen kör jag det som en cirkel 2-3 ggr. Det resultatade alltid i att jag inte kom ihåg övningarna eftersom man bara har några sekunder på sig mellan övningarna. Testa själv. Ta ut dig till max i 40 sekunder & försöka komma på något annat än att bara andas. Jag kör nu två övningar åt gången. Så jag varvar mellan 2 st i 3 cirklar.

Jag hoppade rep som en av övningarna. Då snackar vi höga knän och veva tills armarna blir spagetti.

Jag kan infornera att hopprepandet var väldigt mycket "a step up". Har haft träningsvärk i 3 dar nu, går som en pingvin när jag ska gå på toa på natten.

Det jag vill säga är; variera träningen! En liten ynka förändring som kroppen inte förväntat sig ger resultat!

För övrigt har man kommit fram till att högintervallträning i enbart 1 min a 3 ggr i veckan har större hälsoeffekter än timmar av motion. Kolla vetenskapens värld, sommaravsnitten. Del 1 av 8


RSS 2.0