the downside

2013-12-30 @ 09:14:38
Alla som tränar kommer förr eller senare dra på sig någon sorts skada. När jag sprang förut var det mitt knä som inte riktigt ville vara med. Sen var det mitt diskbråck som jag fortfaramde kämpar med sviterna för. Eftersom jag har en tunn disk måste jag anpassa min träning efter ryggen och lärt mig hantera det.

Nu är det min axels tur. Jag har vetat att jag inte har gett någon uppmärksamhet till rotarior cuff musklerna ( ja de har säkert ett ord på svenskan). Jag har tänkt att " jag ska". Nu har "jag ska" gått över till "jag måste" och jag känner att jag måste vila axeln ett tag. Tyvärr använder man axlarna till väldigt mycket så det blir till att hitta på nya övningar anpassade till axeln. Jag skulle vilja säga att jag har otur men då ljuger jag. Lathet och övermod har drivit mig till skadan. "Det händer inte mig attityd" - MY ASS.

Så fort jul och nyårsskiten är över ska jag ta tag i det här och gå till en sjukgymnast. Jag skriver det här för att NI ska tjata på mig. Just nu har jag lekt google/youtube sjukgymnast. Det är inte good enough.

4 dagar kvar

2013-12-28 @ 13:25:27
så många dagar är det kvar tills deffen. Jag har 3 dagar färdiga på mitt kostschema. Känns stabilt. Men egentligen gör det inte så mycket så länge jag vet vad jag ska uppnå varje dag i form av kolhydrater, fetter och proteiner. Jag har tänkt att ta en mildare variant av deff som får ta litd längre tid. Ju snabbare det går, desto snabbare förlorar jag muskler. "Standard" för viktnedgång är att ligga på ett kaloriunderskott på 500 kcal av kroppens egna förbrukning. Mitt mål är att minska med 300 kcal.Det är rimligt för mig. Alla som känner mig vet att jag inte fungerar utan mat. På jobbet är de oxå måna om att jag får i mig mat regelbundet...heheehee. Hatar när möten drar ut på tiden,dels för att det är respektlöst för allas tid men ofta för att jag MÅSTE äta.

Uppdelningen i min deff mellan kolhydrater, fetter och proteiner kommer vara följande.

30 E % protein
40 E % kolhydrater
30 E % fett

Jag kommer inte skriva ut mitt kaloribehov för det kommer med all säkerhet finnas någon som coppar det. Jag VET att folk funkar så. Folk vill tex bli smalare & ha min rumpa på samma gång. Newsflash. .Jag har ätit som en häst i 4 mån och har inte blivit smalare nånstans. Man kan inte ha kakan OCH äta den samtidigt.

Om nån vill ha hjälp med vare sig, gå upp eller ner i vikt kan jag hjälpa till OM du är beredd att göra förändringar i DITT liv. Passa på innan jag har fått mitt kostrådgivardiplom för sen kommer jag börja ta betalt. ..heehehheheee

PS jag vill tillägga att om du INTE lyfter vikter ska du INTE få i dig 30 % av energin från protein. Rekommendationerna i tråkSverige är 10-20 %. Det är bara onödig belastning för kroppen.

ren smärta

2013-12-26 @ 23:35:40
Jag har hela dagen försökt att stretcha. Jag hat fått en otrolig hang up på att jag är så stel. Jag blir som besatt när något sätter sig på mitt huvud. De senaste dagarna har jag planerat min kost till deffen i sömnen. Börjar blå smått manisk känns det som.

igår köpte jag en tidningjävel där det fanns tips om hur man lär sig gå ner i spagat. Gaaaaaah! gav upp de här försöken när jag var 12 år men nu är hjärnspökena tillbaks igen. Jag har stretchat & stretchat idag så jag har fått träningsvärk. Det värsta är att jag vet att jag är stel ändå från hälen. Min sjukgymnast har sagt att jag MÅSTE stretcha typ varje dag. Jävla SATS varför kan ni inte se till att ha såna där kilar som jag kan stretcha på? så hutlöst dyrt som det är dessutom!!?

Jag vet att de här bilderna är for laughs men det är tyvärr sanningen. I suck like this.Bilden nedan är tillägnad min pappa som tränar på julafton.hahahahaaa och jag som trodde jag var smått besatt.Counting days to shred

2013-12-26 @ 12:25:24
Just nu räknar jag dagar till det är dags att deffa. Jag har ätit som en häst under julen men det var enligt planen. Jag har hålt mig till planen men det har varit svårt. Planen var att bulka, ett överskott av energi varje dag som leder till ökad muskel och fettmassa. Mentalt jobbigt att se siffrorna stiga på vågen och jag har sagt efter nyår så börjar jag. Ingen ide att börja innan & speciellt inte när man är hemma och är ledig.

För att minska i vikt behöver man ett minskat kaloriintag. Eller rättare sagt så måste man äta mindre ön kroppen gör sig av med för att kroppen ska använda lagrad energi istället. Man kan gå ner i vikt eller i fettprocent. Jag bryr mig inte om vikten specifikt, jag vill ner i fettprocent & minska så lite i muskelmassa aom möjligt.

Kan man völja vad man ska gå ner i? Ja till viss del och det kan man påverka via kosten och träningen.

Kosten måste bestå av ett högt proteinintag för att muskelnedbrytningen ska vara så liten som möjligt. 1 gr per kilo kroppsvikt och kanske även lite mer än så. Har man inte problem med njurarna ör det inte skadligt.

Träningen måste bestå av styrketräning till största del. Och man måste hela tiden utmana musklerma från gång till gång abtingen via tyngre lyft eller fler reps. Genom att anvönda musklerna signalerar man till kroppen att de används varför de inte bryts ner. Vid för mycjet konditionsträning kommer kroppen att anvånda flrsta beästa energikälla som bränsle,dvs både fett & muskler.
Har även investerat i fettförbrännare. En av burjarna fick jag av pappa:) tack pappa! :)

progress pic

2013-12-20 @ 13:24:16
det här är nog mim bästa progress pic jag har. Bootaay gettin bigger #teambigbootaybitches hahahhahahaha


sleepless

2013-12-20 @ 03:08:02
Jag har vaknat mitt i natten & kan inte sova. Mest för att det luktar fisk. Jag lagade sejfile till middag, det var ett av recepten i coop onlines matkasse. När jag kände lukten var jag noga med stänga dörren till köket dit lukten kom ifrån.

somnade nästan om...sen kom fisklukten igen. gaaaaah! vart kommer det ifrån. äckellukt. Upptäckte att det kom från min egen kudde. jag har alltså dreglat ut fisklukt som jag sen stör mig av o inte kan sova för. Fuck this shit! Är jag psykopat eller? Hur kan jag störa mig så mycket av det här?

vände på kudden, det hjälpte inte.nu luktar även sängen fisk. Nu sitter jag vaken ich har även stått kl 3 på natten och diskat ALLT som kan ha någon typ av fisklukt på sug. nämnde jag att dst är vardag imorrn?

jag har alltid haft svårt för fisk. Det här gör det ju knappast lättaee. Vilken jävla äcklig lukt alltså!

sick music

2013-12-19 @ 08:38:12
När det gäller vissa saker så är jag dubbelmoralens drottning. Musik är en sån sak. Jag fastnar alltid till hip hop musik med brutala texter där de sjunger, bitch,nigga, skank ho i varannat ord. På riktigt.

Det är ganska lågt. Dålig text som blir bra med musiken. Jag inser självklart att jag aldrig skulle gå på en konsert. Vi pratar bland annat om Lil-Wayne. Om jag såg honom i verkligheten skulle jag nog kräkas lite i min egen mun. Han skulle helt plötsligt bki en levande person som står för alla de här textern och åsikterna som trycker ner kvinnor & anser sig svjälv vara någon sorts av egenutnämnd kung i sina fjantiga bling-bling kedjor som är tillräckligt tunga för att bryta av hans lilla seniga nacke.


det här är den senaste lpten jag fastmat för. Texten är som vanligt brutalt grov men beatsen är bra. speciellt när man tränar.

som sagt...jag skulle aldrig gå på en konsert för jag skulle förstöra musiken för mig själv.

backkkkkk

2013-12-17 @ 08:41:32
Efter nästan hela veckors från och till träning pga resa och sjukdom har jag äntligen besökt gymet igår. Såååå jäkla skönt att komma igång. Det har blivit ett beroende och inte ett måste längre. Jag känner mig lite snorigare idag efter att ha tränat igår men det var det värt. jag känner mig inte sjuk iallafall. Man måste ju känna efter. Bara för att man har lite snor i näsan betyder inte att man måste ligga under täcket om kroppen mår bra:)

övade lite på att stå på huvet hemma när jag inte kunde träna. kan knappt fatta att jag kan stå på huvud. har varit så re ädd

räinnanHar tappat bort min telefon i en taxi i London. En vecka senare visar det sig att taxigubben var reko som jag trodde och hade lämnat in min telefon till hotellet. Var nästan förvånad att han inte gjorde det tidigare för han var en snäll gubbe på 69 år som berättade om sina barn, sitt liv och visade foton på sina vuxna barn. Om man är så snäll och lyssnar på en främlings hustoria mpste man ju nöstan drabbas av karma och få tillbaks telefonen:)

snart är det jul:) coupdnt care less annat

än att jag ska få vara lite ledig:) skönt att få vakna och inte ha en massa måsten:)
gaaaahhh

2013-12-13 @ 08:29:31
nu har jag sumpat 2 färdiga inlägg pga av att jag tryckt på fel knapp. hatar den här jävla skitbloggens system. varför får man inte ena en varning när man lämnar sidan???..

det blir inget inlägg idag!

Oflyt

2013-12-11 @ 08:15:49
Känns som jag har maximal otur och oflyt med det mesta just nu. Småsaker blir stora saker för att jag saknar energi. Saknar en plats där jag kan ladda batterierna. Inte ens träningen är speciellt rolig just nu.

hatar vintern. Får mig alltid ur balans. Samtidigt som det är kul att ha mycket att göra ör det även stressigt. Mellan för mycket resande, för mycket träning och även fokus på att bli klar med kursen om kostrådgivning känns det som att jag glömt att leva.

Nu kommer livet u kapp. Välkommen livet! tack för att du får mig att tvivla på allt!

Under julen ska jag försöka att fokusera på vad jag vill och inte allt som jag måste eller borde.

learn the hard way

2013-12-02 @ 08:43:19
sååå många tjejer jag följer på instagram som efter ett tag med styrketräning och uteblivet resultat ändrar sin kost och börjar äta mer och främst mer kolhydrater. Det är nästan aldrig män för män fattar att man måste äta för att få muskler.

Roligt för jag brukar tänka att :undra varför den här tjejen inte har några som helst synliga muskler om hon styrketränar 5-6 ggr i veckan. De flesta har jag följt i ett halvår-ett år.

we all learn the hard way. jag hade ju oxå min period innan våren när jag försökte äta "cleant" och bygga muskler och bränna fett samtidigt.

resultatet??!!.... ont i halsen och förkylningar som avlöste varann dag efter dag. Dessutom har jag gått & dragit på mig mild hårbotten psoriasis. Vilket tydligen beror på kost/sjukdomar och det kan släpa några månader.

alla som styrketränar & vill ha resultat. ÄT! Proteiner är inte nyckeln och inte att öta så mycket som möjligt. Man ska äta den mämgden kroppen behöver. vilket motsvarar 1,4-1,8 gr/kilo kroppsvikt vid styrketräning. för mycket är inte heller bra. tänk på att allt är ett gift för kroppen i för stora mängder.

jag har sett bäst resultat efter att jag började ta vitargo (snabba kolhydrater) efter träningen. Jag tar det direkt tillsammans med aminosyror (EEA) och whey proteinpulver.

Aminosyror är proteinets byggstenar så det tas upp direkt av kroppen då det i praktiskt tagit redan är nedbrutet.

Vitargo hjälper till med att bygga upp kroppens lagrade kolhydratdepåer (glykogendepåerna) och hjälper till med snabbare återhämtning för muskeln.

Proteinpulver är essentiellt då det byggee upp kroppen. Detta tas inte upp lika snabbt som aminosyror men den uppbyggande processen forrsätter och ör viktig att underhålla

gott & blandat

2013-12-01 @ 14:47:02
idag har jag varit barnvakt. utan att ha ansträngt mig speciellt mycket är jag såååå trött. önskar fredag kunde börja om.

såhär gick det att vara barnvakt


hon började med att bara blyg och hade tappat talförmågan. Som tur var återkom den i tid till pepparkaksbaket.


sen lurade hon mig att hon skulle äta en hel apelsin. hon åt knappt en klyfta. talförmågan var i sin bästa form här.

Efter att ha fått några pepparkakor, risifrutti och en apelsin. ...är hon inte "tjött"
det blev till att rita lite teckningar med min låtsasmamma Anette gör

det var roligt i ungefär 3 minuter..sen hittade hon 2 kompisar att leka med


nu väntar hon på att mamma ska komma samtidigt som hon är rädd för spöket Ali som bor på balkongen brevid...hahahhaa
RSS 2.0